Left Right
scrollTop top

#FreeBritney: Bessemer Trust wil niet langer conservator zijn van Britney Spears


Britney Spears
© isopix

De financiële instelling Bessemer Trust heeft een verzoek ingediend om af te treden als conservator van Britney Spears. Op dit moment is Bessemer Trust samen met Britneys vader Jamie Spear verantwoordelijk voor de zakelijke kant van het conservatorschap, de persoonlijke kant is in handen van Jodi Montgomery.

Eerder deze week verwierp de rechtbank het verzoek van Britney om haar vader te verwijderen als conservator. De rechtbank deed dat nadat een emotionele getuigenis van de zangeres zelf heel wat teweegbracht. In de getuigenis sprak ze namelijk over de impact van het conservatorschap op haar dagelijkse leven, waarbij ze haar vrienden niet mag zien en niet zelf kan beslissen of ze kinderen wil.

Bessemer Trust

In de nasleep van de uitspraak door de rechtbank heeft de firma Bessemer Trust nu een verzoek ingediend om afstand te doen van het conservatorschap. Het doet dat door “een verandering in de omstandigheden”. Aanvankelijk dacht de firma dat Britney vrijwillig in het conservatorschap stapte. Maar uit de getuigenis van 23 juni bleek dat dat niet het geval is. In die getuigenis omschreef ze de situatie als traumatiserend en deprimerend.

Bessemer Trust is coconservator van Britney Spears sinds november 2020. Maar in de afgelopen maanden hebben ze naar eigen zeggen “geen beslissingen gemaakt als conservator” en ook “geen geld ontvangen” van de zangeres. In de zaak, waarin de rechtbank nu een uitspraak heeft gedaan, zou Jamie Spears verwijderd worden als conservator en Bessemer Trust dus als enige conservator instaan voor de zakelijke kant. Maar doordat de firma nu zelf afstand neemt, wordt Jamie mogelijk de enige conservator aan de zakelijke kant. Professioneel conservator Jodi Montgomery blijft voorlopig verantwoordelijk voor de persoonlijke kant.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…