Verzoek van Britney Spears om haar vader te verwijderen als conservator opnieuw geweigerd door rechter

Een zoveelste poging van Britney Spears om het conservatorschat van haar vader Jamie over haar leven te stoppen, is opnieuw op niets uitgedraaid. Een rechter van het Hooggerechtshof van Los Angeles wees het verzoek daartoe woensdagavond namelijk af. Vorige week had Britney Spears nochtans voor het eerst zelf getuigd in de rechtbank. In een emotioneel betoog zei ze toen dat ze meer controle wou over haar eigen leven, carrière en lichaam.

Op dit moment leeft Britney Spears al 13 jaar onder conservatorschap. Daarbij maken haar conservatoren, in dit geval haar vader, bijgestaan door rechters, alle beslissingen in haar leven. Al meermaals stapte de zangeres naar de rechtbank om haar rechten terug te krijgen, maar voorlopig zonder succes. De advocaat van Britney, Samuel D. Ingham III, vraagt om de vader van Britney Spears voorgoed te vervangen door Jodi Montgomery. Jodi Montgomory vervangt Jamie Spears tijdelijk als conservator nadat die om gezondheidsredenen een stap opzij deed.

In november 2020 oordeelde de rechtbank nog dat Jamie Spears een coconservator kon blijven, maar dat ook de vermogensbeheerder Bessemer Trust één van de conservators van Britney zou worden. Als het van de zangeres afhangt, verschijnt haar conservatorschap volledig of wordt Bessemer Trust de enige conservator

Emotionele getuigenis

In een ultieme poging om daar iets aan te veranderen, besloot Britney Spears om op een zoveelste proces op 23 juni zelf te spreken. “Mijn vader controleert mij 100.000 procent. Ik kan niet zelf bepalen met wie ik contact heb. Vrienden die vlakbij wonen, mag ik niet zien. Ik voel me helemaal alleen en verlaten. Iedereen om mij heen zegt ‘nee’ en buit mij uit. Ik ben getraumatiseerd, ik wil gewoon mijn leven terug”, zei ze daar emotioneel.

De rechtbank heeft nu toch haar vader herbevestigd als medeconservator, al is er ook goed nieuws. In principe ging het op het proces van 23 juni namelijk om een puur juridische zaak waarbij de rechtbank eigenlijk vooral Bessemer Trust moest opnieuw goedkeuren als medeconservator, zodat vader Jamie niet opnieuw alle controle kon krijgen.

Nieuw proces

Haar vader verwijderen als gezaghebber was juridisch op dit moment niet eens mogelijk. Daarvoor moeten Britney Spears en haar advocaat Samuel Ingham III een officiële aanvraag indienen. Rechter Brenda Penny moedigde hen ook aan om dat doen, al moeten de twee dan wel beslissen wat ze precies willen: een andere conservator of het conservatorschap volledig schrappen.

De volgende zitting in het proces van Britney Spears tegen haar vader Jamie staat gepland op 14 juli. Daarvan zal – in tegenstelling tot bij de vorige zitting – wel veel minder informatie uitlekken. De rechtbank was namelijk niet te spreken over de inhoud van alle geluidsopnames die in de media verschenen.

Meer
Lees meer...