Britney Spears trekt opnieuw naar rechtbank tegen vader

De advocaat van Britney Spears zal opnieuw proberen om het conservatorschap waaronder de zangeres valt te versoepelen. Jamie Spears, de vader van Britney, staat op dit moment nog steeds in voor alle beslissingen die ze maakt. Het gaat daarbij onder andere over de beslissingen rond haar carrière en haar geld, maar ook over medische behandelingen. Zo kwam CNN recent te weten.

Britney Spears trekt opnieuw naar de rechtbank tegen haar vader Jamie. Op die manier hoopt ze een deel van haar conservatorschap kwijt te raken. Britney’s vader maakt op dit moment zowat alle beslissingen in haar leven. Vorig jaar verloor Britney nog een rechtszaak tegen haar vader, maar nu zal haar advocaat een nieuwe poging doen om de zangeres opnieuw meer zeggenschap te geven over haar eigen leven.

Medische behandelingen

De advocaat van Britney, Samuel D. Ingham, vraagt om de vader van Britney Spears voorgoed te vervangen door Jodi Montgomery. Jodi Montgomory vervangt Jamie Spears tijdelijk als conservator nadat die om gezondheidsredenen een stap opzij deed. In de nieuwe rechtszaak wordt specifiek verwezen naar een document uit 2014, waarin te lezen staat dat Britney niet zelf kan beslissen of ze een medische behandeling nodig heeft. Volgens de advocaat van Britney is dat een situatie die onmenselijk is.

In november 2020 oordeelde de rechtbank nog dat Jamie Spears een coconservator kon blijven, maar dat ook de vermogensbeheerder Bessemer Trust één van de conservators van Britney zou worden. In februari van dit jaar probeerde Jamie Spears opnieuw de enige conservator van Britney te worden, maar dat verzoek werd afgewezen.

Framing Britney Spears

De zaak rond het conservatorschap van Britney Spears kwam recent extra onder de aandacht door de documentaire Framing Britney Spears. Daarin worden de carrière van de zangeres en het conservatorschap uitgelegd. Sinds de documentaire verscheen, zijn er opnieuw heel wat meer mensen die zich aansluiten bij de #FreeBritney-beweging.

Britney heeft nog niet rechtstreeks gereageerd op de documentaire, al lijkt het er wel op dat ze er subtiel naar verwees met een post op Instagram. Daarop deelde ze een video van een oud optreden. In de caption schreef Britney toen: “Ik kan niet geloven dat dit optreden van Toxic drie jaar oud is. Ik heb er altijd van gehouden om op een podium te staan, maar ik neem nu de tijd om te leren en een normaal persoon te zijn. Ik hou van de simpele dingen van het alledaagse leven. Elke persoon heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen kijk op de verhalen van anderen. We hebben zoveel verschillende, mooie levens. Onthou, wat je denkt te weten over het leven van een ander is niets vergeleken bij de persoon die dat leven leidt achter de camera.” Volgens bronnen zou Britney ook overwegen om een interview te geven aan Oprah Winfrey.

Meer
Lees meer...