Britney Spears wil zelf spreken in de rechtbank tijdens haar proces

Op dit moment vechten de advocaten van Britney Spears nog steeds een juridische strijd uit over het conservatorschap van de zangeres. Sinds 2008 kan Britney niet langer zelf keuzes maken over haar geld en haar carrière, maar gebeurt dit door haar conservator, haar vader Jamie Spears. Britney wil opnieuw zelf instaan voor de beslissingen in haar leven, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Op dit moment leeft Britney Spears al 13 jaar onder conservatorschap. Daarbij maken haar conservatoren, in dit geval haar vader, bijgestaan door rechters, alle beslissingen in haar leven. Maar daar heeft Britney nu genoeg van, via de rechtbank probeert ze haar rechten terug te krijgen, voorlopig zonder succes.

Britney zelf aan het woord

Omdat er voorlopig nog geen schot in de zaak is gekomen, zal Britney zelf het woord nemen in de rechtbank. Dat liet de advocaat van de zangeres, Samuel D. Ingham III, weten tijdens een zitting in de rechtbank van Los Angeles gisteren. “Britney wil rechtstreeks spreken in de rechtszaal”, klonk het bij de advocaat. Het zou daarbij gaan om de volgende zitting, gepland op 23 juni 2021.

De zaak rond het conservatorschap van Britney Spears is ondertussen al bijna een jaar aan de gang. Daarbij wil Britney dat haar vader Jamie Spears wordt verwijderd als conservator. Daarbij wil Britney niet meteen zonder conservator verder, maar wil ze een andere conservator. Haar advocaat stelde daarbij Jodi Montgomery voor. Montgomery nam het conservatorschap van Britney al een tijdje over toen Jamie Spears te kampen kreeg met gezondheidsproblemen in september 2019.

Framing Britney Spears

De zaak rond het conservatorschap van Britney Spears is de laatste maanden opnieuw fel onder de aandacht gekomen. In februari verscheen namelijk de documentaire Framing Britney Spears van The New York Times. Daarin werd de zaak volledig uitgespit. In de documentaire komt de #FreeBritney-beweging al uitvoerig aan bod en die heeft alleen nog maar aan populariteit gewonnen.

Binnenkort verschijnt een tweede documentaire over de zaak. Deze keer gaat het om een documentaire van de Britse openbare omroep BBC. The Battle for Britney: Fans, Cash and a Conservatorship is vanaf zaterdag 1 mei te vinden in de BBC iPlayer. Op woensdag 5 mei is de documentaire te zien op BBC 2.

Meer
Lees meer...