‘Bestemming X’: Afvaller wordt op enkele meters bepaald

In de vijfde aflevering van Bestemming X verklapte presentator Kevin Janssens al enkele uren voor het exitmoment het land van bestemming. Daarbij ging het tussen zes steden in Italië. Door al deze informatie konden alle deelnemers hun ‘X’ in de juiste stad plaatsen, waardoor het een wel heel nipte eliminatie werd.

Het was een bijzondere aflevering van Bestemming X gisteren, waarbij de groep voor de eerste keer met zekerheid wist in welk land ze zich bevonden, nog voor ze de exitlocatie bereikten. Veel eerder dan normaal moesten ze ook allemaal hun ‘X’ op de kaart plaatsen. Vervolgens kwam er niet meteen een exit maar kregen ze even vrije tijd in de toeristische stad Venetië, maar uiteindelijk moest er toch iemand de bus verlaten en het was daarbij nipter dan ooit tevoren.

Exit Zeno

Zeno had de juiste duif en had dus eigenlijk de grootste troef in handen. Hij was de enige die 100 procent zeker was dat hij in Venetië was en kreeg daarnaast ook de kleinste straal om zijn ‘X’ op te plaatsen. Toch plaatste hij z’n ‘X’ te ver van de exitlocatie en ook het extra spel waarbij iedereen op zoek moest naar Kevin Janssens achter een typisch Venetiaans carnavalsmasker, kon hem niet helpen.

Nochtans hadden Zeno en Dorien een voordeel. Zij kozen namelijk wel het foute masker, maar bij hen was dat geen masker met extra verlies. Hun ‘X’ verschoof dus 500 meter weg van de exitlocatie, terwijl die van de vier anderen een kilometer uit de richting werd geplaatst. Zeno zette zijn ‘X’ aanvankelijk 3,8 kilometer van de exitlocatie. Aanvankelijk had Dorien de op één na slechtste locatie. Haar ‘X’ stond op 2,3 kilometer van de juiste plaats. Op dat moment stond Emiel op de op twee na slechtste plaats, met een gok 2,1 kilometer van de exitlocatie. Maar door de 500 extra strafmeters werd Emiel uiteindelijk voorlaatste en ging het dus tussen de twee vrienden en bondgenoten. Uiteindelijk strandde Zeno op 4,2 kilometer van de juiste locatie, het water net voor het San Marco-plein, en Emiel op 3,1 kilometer. Daardoor moest Zeno dus de bus verlaten.

Bekijk hier nog eens de exit van Zeno:

Bestemming X is elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM en online via VTM GO. Meteen na de uitzending verschijnt op VTM GO ook Bestemming X: Het Complot.

Meer
Lees meer...