Bevestigd: er komt een vervolg op ‘La Casa de Papel’

‘La Casa de Papel’, de meest bekeken niet-Engelstalige serie op Netflix ooit, krijgt een vervolg. Het derde deel verschijnt in 2019 op Netflix. Deze maand verscheen het tweede deel op de streamingdienst.

La Casa de Papel (Money Heist in het Engels) debuteerde vorig jaar op de Spaanse zender Antena 3, waarna Netflix er een bewerking van maakte. De serie is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel, dat uit de afleveringen 1 tot 9 bestaat, werd van 2 mei tot 27 juni 2017 uitgezonden op Antena 3.

Deze negen afleveringen zijn opnieuw bewerkt door Netflix en op 22 december 2017 wereldwijd online gezet als 13 afleveringen. Het tweede deel van de serie, dat uit de afleveringen 10 tot 15 bestaat, werd uitgezonden van 16 oktober tot 23 november 2017. Het tweede deel is op 6 april 2018 uitgebracht als negen afleveringen op Netflix.

2,4 miljard

De serie gaat over een “professor” die met acht specialisten de grootste overval in de Spaanse geschiedenis wil plegen. Samen willen ze de Nationale Bank van Spanje infiltreren om zelf bankbiljetten te drukken. Het doel is om met een totaal van 2,4 miljard euro in de tas het gebouw te verlaten. Ze hebben daarvoor elf dagen toegang tot de gelddrukmachines nodig. Dit vereist een uitgekiend plan om de speciale eenheden van de Spaanse politie om de tuin te leiden.

Meer
Lees meer...