Beyoncé kondigt nieuw album aan en lost meteen eerste twee nummers

Beyoncé heeft van de Super Bowl gebruikgemaakt om haar nieuwe album aan te kondigden. Het gaat om ‘Act II’, het tweede deel in het ‘Renaissance’-drieluik. Samen met de aankondiging loste Beyoncé al meteen twee nummers. Het gaat om twee countrynummers, die waarschijnlijk al een voorbode zullen zijn voor het genre van de rest van het album.

Fans van Beyoncé zaten er al even op te wachten, maar nu is er eindelijk meer nieuws over het tweede album uit de ‘Renaissance’-trilogie van de zangeres. Het eerste album, dat gewoon ‘Renaissance’ heette, verscheen in 2022. En nu, twee jaar later, is het dus tijd voor het tweede album.

‘Act II’

Beyoncé kondigde het nieuwe album aan met een peperduur reclamespotje tijdens de Super Bowl. In het spotje voor Verizon, een Amerikaans telecommunicatiebedrijf. Beyoncé probeert het internet van Verizon te breken en daarvoor haalt ze van alles uit de kast. Van een Beyonc-AI, tot Barbey en zelfs een campagne om Beyoncé of the United States (BOTUS) te worden. Niets lijkt te werken, waardoor Beyoncé dan maar de grove middelen inzet: nieuwe muziek.

Die nieuwe muziek mogen we verwachten op vrijdag 29 maart in de vorm van het nieuwe album ‘Act II’. Bij de release van het album ‘Renaissance’ in 2022 liet Beyoncé al weten dat ze in de jaren voor de coronapandemie maar liefst drie albums opnam. Deze albums zullen samen de ‘Renaissance’-trilogie vormen. Twee jaar na de release van het eerste album, komt nu dus het tweede album ‘Act II’.

Bekijk hier het reclamespotje met Beyoncé:

Country

Beyoncé loste al meteen twee nummers van het opkomende album. Het gaat om Texas Hold ‘Em en 16 Carriages. Texas Hold ‘Em is een countrynummer met een duidelijk aanwezige banjo in de achtergrond. Op de cover voor de single is de zangeres te zien met een cowboyhoed.

Het tweede nummer, 16 Carriages, heeft ook invloeden uit countrymuziek, maar hier blijft de banjo wel achterwege. Ook voor deze cover haalde Beyoncé haar cowboyhoed boven. Het is niet de eerste keer dat ze die draagt. Zo was de zangeres ook al met een cowboyhoed te zien tijdens haar ‘Renaissance’-tour en bij de uitreiking van de Grammy’s vorige week droeg ze ook al een witte cowboyhoed. Het waren dus allemaal hints voor haar komende album, waarbij we vermoeden dat het zilveren thema van ‘Renaissance’ voor ‘Act II’ plaats zal moeten ruilen voor een countrystijl.

Beluister de twee eerste singles hier:

Meer
Lees meer...