‘Big Brother’-kijkers niet te spreken over nominaties: “Droomfinale aan flarden”

Big Brother komt dit weekend tot een climax. En dat is niet omdat het finale is, die is pas binnen drie weken, maar wel omdat drie topfavorieten lijnrecht tegenover elkaar staan in de nominaties. Jason, Ali en Bart werden zonet genomineerd door Charlotte. Eén van hen zal dus de show zaterdag moeten verlaten. En daar is Twitter alvast niet mee opgezet.

Net zoals in de vorige weken moesten ook deze week drie kandidaten genomineerd worden. Op maandag zagen de kijkers al hoe Lindsey na een gewonnen spel Jason nomineerde, maar daar kwamen vandaag dus nog twee namen bij. Het was Charlotte die de lijst met nog twee kandidaten mocht aanvullen nadat ze eerder de Power of Nomination had verdiend.

Die twee namen werden uiteindelijk Bart en Ali. En dat zorgt er meteen voor dat de drie verwachte finalisten alvast niet samen in de finale zullen geraken. Dat zorgt bij de kijkers voor de nodige teleurstelling.

Jason, Bart en Ali

Nadat Charlotte woensdag de Power of Nomination in de wacht sleepte, verwachtten vele kijkers meteen dat ze Bart zou nomineren. Bart en Jason zijn in het huis namelijk zeer goede vrienden en de twee lijken zich meer en meer te distantiëren van de rest van de groep.

Maar de nominatie van Ali kwam al iets meer als een verrassing. Ook hijzelf reageerde volledig in shock. Het is dus duidelijk dat Charlotte de sterkste kandidaten nu al tegen elkaar wil opzetten om het zelf zo ver mogelijk te schoppen.

Charlotte

Met de nieuwste nominatie zijn de meeste kijkers het niet eens. Charlotte zat namelijk zelf enkele weken geleden op de wipstoel. Toen werd ze zelf genomineerd en zou ze het programma uiteindelijk al moeten verlaten hebben. Ze behaalde namelijk het minst aantal stemmen, maar mocht door het plotse vertrek van Rob toch blijven.

Daardoor werd ze de week nadien meteen genomineerd, maar ook dat wist ze verder in de week weg te spelen. Nadien raakte ze nooit meer bij de nominaties, omdat iedereen met een PON toen leek te beslissen om de populairste kandidaten er eerst uit te krijgen.

Om die reden lijken de kijkers nu vooral teleurgesteld te zijn in de manier waarop de nominatie van Bart, Jason en Ali dus mogelijk was. Velen spreken dan ook van hun “droomfinale die verpest wordt”.

Lees hieronder enkele reacties van Big Brother-fans:

Meer
Lees meer...