‘Big Brother’: tweede afvaller reageert ontgoocheld op vertrek

Kitty (58) moet als tweede persoon Big Brother 2022 verlaten. De Nederlandse ‘moeder van de groep’ was genomineerd samen met Peter (56) en kon op de minste stemmen rekenen van het publiek. Na afloop reageerde Kitty heel ontgoocheld op haar vertrek.

Kitty Mager, een 58-jarige fulltime vrijwilliger uit Aalten, in het oosten van Nederland, hoorde bij de groep bewoners die vanaf dag 1 in het huis zaten. Ze nam naar eigen zeggen deel aan Big Brother omdat ze zich al heel haar leven heeft bekommerd om anderen en eindelijk eens aan haarzelf wou denken. Toch ontpopte Kitty zich al snel als een soort moeder voor haar jonge medebewoners door bijna voortdurend te staan koken en tussendoor ook nog de was te doen het Big Brother-huis proper te houden.

Haar vele werk kon op heel wat waardering rekening van de rest van de deelnemers. Minder populair was ze door haar gesnurk, waarmee ze vaak heel het huis wakker hield en ook wat zelfs invloed had op haar eigen nachtrust.

Kitty of Peter

Het vertrek van Kitty komt er na een bijzondere week. Vorig weekend liet Big Brother aan de bewoners namelijk weken dat in deze survival-week iedereen genomineerd was. In ware Expeditie Robinson-stijl konden de kandidaten in de loop van de week echter wel vrijstellingen verdienen en zo werd het groepje genomineerden kleiner en kleiner.

Uiteindelijk bleven vrijdag naast Kitty ook nog Peter en Vera over. Het waren de rest van de bewoners die mochten stemmen naar wie de laatste vrijstelling ging en dat werd nipt Vera. Daardoor was het dus zeker dat een van de twee oudste bewoners het huis zou moeten verlaten, en dat bleek uiteindelijk Kitty te zijn. Zij is na Sercan de tweede afvaller. Vanaf volgende week zullen we dus geen opvallende roze outfit meer door het beeld zien wandelen en zal iemand anders zich moeten omscholen tot kok.

“Allerstomste varken ooit

“Ik ben het allerstomste varken ooit in het huis. Ik had mijn vrijstelling moeten kopen. Ik ben boos op mezelf, maar ook wel teleurgesteld in sommige mensen. Er is tactisch gestemd, dat mag ook”, reageerde Kitty meteen na afloop in de studio bij Geraldine en Peter.  “Ik heb weer voor anderen gekozen en niet voor mezelf. Nu krijg ik de rekening gepresenteerd. Sommigen zeggen dat ze het mij niet kwalijk nemen als ik voor mezelf koos, maar dat geloof ik niet. Ik ben zo ontzettend teleurgesteld. Ik ben niet voor rede vatbaar nu. Ja, de rol van zorgende lag mij wel.”

Meer
Lees meer...