‘Big Brother’ 2022: Dit zijn de eerste deelnemers

Vanavond, op maandag 3 januari 2022, gaat het nieuwe seizoen van Big Brother van start. Daarbij zullen acht nieuwe bewoners hun intrek nemen in het Big Brother-huis. Dit zijn de mensen die we de komende 100 dagen heel wat beter zullen leren kennen.

Het is zover, vanavond gaat Big Brother opnieuw van start voor het tweede seizoen na de reboot van het programma. We weten al hoe het nieuwe huis eruitziet en nu kunnen we ook de nieuwe bewoners leren kennen. Dit zijn de acht Vlamingen en Nederlanders die als eerste het nieuwe Big Brother-huis zullen betreden.

Vlamingen

Peter

Peter Big Brother
Peter – Bron: Play4

“Ik heb een hele goede pokerface.”

De eerste Vlaamse bewoner is de 56-jarige Peter uit het Limburgse Hasselt. Peter geniet daar samen met zijn man en zoon van het leven, maar zal het nu dus (hopelijk) 100 dagen zonder hen moeten stellen. Peter hecht veel belang aan zijn uiterlijk, dus mogen we van hem waarschijnlijk heel wat opvallende en stijlvolle outfits verwachten in het Big Brother-huis.

Peter werkt al jarenlang in de verkoop en heeft een passie voor mode. Op dit moment werkt Peter als verkoper in een schoenenwinkel. Die ervaring zal hem volgens hem kunnen helpen om ver te geraken in het spel. Hij kan namelijk als geen ander mensen voor zich winnen. Daarnaast heeft Peter naar eigen zeggen ook een “hele goede pokerface”.

Nouchine

Nouchine Big Brother
Nouchine – Bron: Play4

“Ik ben echt een beetje het mamaatje van het huis.”

De tweede Vlaming die al meteen het huis zal betreden, is de 25-jarige Nouchine uit Gent. Nouchine mag met haar 25 jaar dan wel de jongste in het gezelschap zijn, toch ziet ze zichzelf nu al als “het mamaatje van het huis”. Ze omschrijft zichzelf zo omdat ze zich graag over anderen ontfermt. Dat doet ze niet alleen thuis, maar ook in haar job als verpleegster.

Nouchine is altijd vrolijk en goedgezind, maar ze deinst er ook niet voor terug om haar mening te uiten en te zeggen waar het op staat. Daarbij draagt ze vooral eerlijkheid hoog in het vaandel, en laat dat nu net iets zijn waarover het Big Brother-huis vorig jaar uit elkaar leek te barsten toen er frontjes ontstonden en “vrienden” elkaar naar huis begonnen te stemmen. Daardoor besloten verschillende deelnemers al vroeg in het programma om vrijwillig het huis te verlaten. Of dat dit jaar ook het geval zal zijn, valt nog af te wachten.

Sercan

Sercan Big Brother
Sercan – Bron: Play4

“Ik wil eerst en vooral het vertrouwen van de andere bewoners voor mij winnen.”

De derde Vlaming is opnieuw afkomstig uit Limburg. Het gaat om de 28-jarige Sercan uit Tessenderlo. Hij is al jarenlang fan van Big Brother en kijkt dus enorm uit naar het avontuur. Sercan ziet zijn deelname als een ware uitdaging. Hij woont samen met zijn moeder en werkt als magazijnmedewerker bij Nike.

Sercan houdt van reizen en doet dat dan vooral met z’n rugzak. Maar nu zal hij dus 100 dagen lang in hetzelfde huis moeten verblijven. Toch ziet hij dat niet als een nadeel, maar omschrijft hij z’n deelname juist als “de reis van z’n leven”. Ook Sercan heeft z’n strategie alvast tot in de puntjes uitgewerkt. Hij zal in het huis proberen om het vertrouwen van de andere bewoners voor zich te winnen om zo kans te maken op de eindoverwinning.

Dimitri

Dimitri Big Brother
Dimitri – Bron: Play4

“Ik ben vaak de clown van de groep.”

De vierde en laatste Vlaming in het gezelschap is de 26-jarige Dimitri uit Kampenhout. Dimitri werkt als commercieel directeur in het bedrijf van z’n vader. Maar in het weekend is hij steevast te vinden op het voetbalveld of op de dansvloer.

Dimitri ziet zichzelf als de clown van de groep en wil ook graag in het Big Brother-huis de grappenmaker van dienst worden. Iedereen is bij deze dus gewaarschuwd voor de pranks die Dimitri wel eens zou kunnen uithalen bij de andere bewoners. Al zal hij natuurlijk ook moeten opletten dat hij niet te ver gaat en naar huis wordt gestuurd door bewoners die geen fan zijn van z’n grappen.

Nederlanders

Grace

Grace Big Brother
Grace – Bron: Play4

“Ik ben een beetje als een paracetamol. Of je slikt mij door of je blijft een beetje zo pijn lijden.”

De eerste deelnemer van Nederlandse bodem is de 35-jarige Grace. Zij woont in Breda en is half Braziliaans. Haar moeder werd tijdens het Braziliaanse carnaval namelijk verliefd op een Nederlandse man, die ze volgde naar Nederland, waar hun dochter Grace uiteindelijk geboren werd.

Grace volgde als kind niet alleen de Nederlandse versie van Big Brother, maar ook de Braziliaanse. Daardoor is ze dus op de hoogte van alle twists van het programma en een geduchte kandidaat voor de eindoverwinning. Grace werd al op haar vijftiende moeder en heeft nu dus een kind van 20 jaar. Doordat ze zo jong een kind kreeg, moest Grace heel wat obstakels overwinnen in haar leven. Daardoor is ze uitgegroeid tot de sterke en onafhankelijke vrouw die ze nu is. Grace heeft een passie voor dansen en staat positief in het leven. Ze omschrijft zichzelf met deze opvallende metafoor.

Kitty

Kitty Big Brother
Kitty – Bron: Play4

“Verbeter de wereld en begin bij jezelf!”

De tweede Nederlandse deelnemer is meteen ook de oudste die voorlopig het huis zal betreden. Kitty is 58 jaar oud en woont in Aalten, maar komt oorspronkelijk uit de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Ze is een grote kwebbelkous en is een druk huis gewoon. Kitty heeft namelijk vier zonen.

Omdat ze zich in haar leven altijd moest bekommeren om anderen, wil ze nu het Big Brother-avontuur aangaan voor zichzelf. Ze ziet haar leeftijd zeker niet als een nadeel en zal bewijzen dat dat geen rol speelt in het programma. Vorig jaar hadden we met Jill een heel jonge winnares, wordt het dit jaar de oudste die met de hoofdprijs gaat lopen?

Vera

Vera Big Brother
Vera – Bron: Play4

“Ik ben iemand die liever de gok waagt dan op safe te spelen.”

De derde Nederlandse is Vera. Zij komt uit Vlissingen in Zeeland. Vera werkt in het dagelijkse leven in een parfumerie, waar ze de klanten adviseert over schoonheidsproducten. Ze is dan ook graag bezig met haar uiterlijk, waardoor ze door velen bestempeld wordt als een modepopje. Wij denken dus alvast dat ze het goed zal kunnen vinden met de modieuze Peter.

Vera heeft in het verleden nog deelgenomen aan verschillende missverkiezingen waarbij ze meermaals met de hoofdprijs ging lopen. Of dat haar ook in Big Brother lukt, valt nog af te wachten. Maar Vera staat er alvast op gebrand om te winnen en zal er dus ook alles aan doen om als laatste over te blijven in het huis.

Tobias

Tobias Big Brother
Tobias – Bron: Play4

“Ik ben een vitale jongeman, maar heb een oude ziel.”

De achtste en laatste deelnemer die al meteen het huis ingaat, is de Nederlandse Tobias. Hij is met z’n 26 jaar bij de jongste deelnemers, maar ziet zichzelf als een oude ziel. Hij woont al z’n hele leven in Den Haag, waar hij vaak op het strand gaat surfen.

Tobias werkt als coach en kan zo mensen inspireren om een gezondere levensstijl aan te meten. Tobias worstelde zelf met een burn-out, maar is daar nu volledig bovenop. Daardoor is hij helemaal klaar voor een nieuw avontuur dat hij hoopt te vinden in Big Brother.

Big Brother wordt vanavond om 20.35 uur afgetrapt met de eerste liveshow op Play4. Daarna is het elke weekdag om 19.35 uur te zien. Elke zaterdag is het om 20 uur tijd voor de liveshow. Je kan Big Brother ook 24/7 live volgen via Play247 en GoPlay.

Meer
Lees meer...