‘Big Brother’: startdatum nieuw seizoen uitgelekt

De start van het nieuwe seizoen van Big Brother is dichterbij dan je denkt. Dat blijkt alvast uit een gelekt persbericht van een marketingbureau, dat adverteerders zoekt die hun naar willen verbinden aan het programma. Volgens hen wordt de aftrapt van het tweede Vlaams-Nederlandse seizoen gegeven in januari 2022.

SBS België en RTL Nederland haalden een klein jaar geleden Big Brother van onder het stof. In Nederland was het toen al vijftien jaar geleden dat het programma voor het laatste uitgezonden werd, in ons land was dat één jaar minder lang.

Toch was het meteen duidelijk dat de makers een gigantische taak te wachten stond om het ooit zo populaire programma te moderniseren en ook nu een succes te maken. Bovendien wachtte hen de moeilijke opgave om de Belgische en Nederlandse kandidaten te verzoenen in het huis.

Dat alles lukte de ene keer al beter dan de andere keer. Denk maar aan het grote aantal vrijwillige vertrekkers, het ultimatum van Big Brother naar enkele deelnemers toe, de vele meningsverschillen en de online haatreacties. Toch was het programma al bij al een succes. De kijkcijfers waren – zeker in Vlaanderen – meer dan degelijk en ook op sociale media bleek Big Brother een trouwe groep fans te hebben.

Januari 2022

Het was dan ook niet onlogisch dat er een nieuw seizoen werd aangekondigd. Daarvoor kon je je vanaf eind juli inschrijven, maar sindsdien was het stil rond Big Brother. Nochtans trokken een jaar geleden de eerste bewoners al op 31 december 2020 in het huis en werd de startaflevering uitgezonden op 4 januari 2021.

Ook dit jaar lijkt het programma rond dezelfde periode van start te gaan. Dat blijkt uit een oproep op de website van Adformatie, een bedrijf dat gespecialiseerd is in marketing, media en communicatie. “In januari start Big Brother met de kick-off bij RTL 4 en met een dagelijkse uitzending bij RTL5. Big Brother stelt haar bewoners op de proef met spellen en uitdagingen; niets is wat het lijkt …”, valt daar te lezen.

“Kijker krijgt nog meer invloed”

Ook het presentatorsduo Geraldine Kemper en Peter van de Veire wordt vernoemd. Volgens het persbericht moeten we echter niet uitgaan van een herhaling van het vorige seizoen. “Na een succesvol seizoen blijft Big Brother ook in het nieuwe jaar weer continu verrassen. Dit jaar wordt ‘t zwaarder, spannender en onvoorspelbaarder in het Big Brother-huis. De kijker krijgt nog meer invloed dan vorig seizoen. Nieuw zijn de themaweken en de manier waarop de bewoners hun boodschappen kunnen doen”, valt er nog te lezen.

Meer
Lees meer...