‘Big Brother’ haalt officiële Facebookpagina offline na massa haatreacties

Wie op zoek gaat naar de officiële Facebookpagina van de Vlaams-Nederlandse versie van Big Brother, zal weinig succes hebben. De makers van de reeks hebben namelijk die pagina offline gehaald. De reden? Een massa ongepaste haatreacties.

Big Brother is één van dé programma’s van het moment. Fans kunnen 24 uur per dag, 7 dagen op 7 volgen wat de bewoners van het huis aan het uitspoken zijn. Bovendien wordt elke avond een samenvatting van de voorbije dag uitgezonden op televisie.

Facebookpagina offline

Kijkers moeten beslissen wie in het Big Brother-huis mag blijven, en wie naar huis moet. Het is dus wel logisch dat iedereen ondertussen een mening heeft gevormd over de deelnemers, en die op de een of andere manier wil duidelijk maken.

Dat doen heel wat kijkers ook, en daar in principe niets mis mee. Maar wanneer de berichten te haatdragend worden, grijpt Big Brother zelf in. De makers van het programma hebben beslist om de officiële Facebookpagina van Big Brother offline te halen.

‘Big Brother’ krijgt steeds meer kritiek over “manipulatie door montage”.

Al een waarschuwing gekregen

“Genoeg. Is. Genoeg.” Dat zijn de woorden waarmee de makers van Big Brother aankondigden dat de Facebookpagina op zwart zou gaan. Bij de boodschap deelden ze ook een video. Daarin zijn enkele voorbeelden van haatreacties te zien.

Het gaat onder andere om de woorden “gestoorde imbeciel” en “debiel”. Daarna komt Big Brother zelf aan het woord. “Volgers”, begint ie. “Ik heb jullie al een waarschuwing gegeven. Genoeg is genoeg. De persoonlijke aanvallen gaan te ver.” Daarna wordt het zwart.

Big Brother is elke weekdag vanaf 21.30 uur te zien op GoPlay.be en om 22.30 uur op Play4. Op GoPlay.be en kanaal 247 op Telenet Digital TV kan je 24/7 kijken.

Meer
Lees meer...