‘Big Brother’ toont nieuw huis: kleurrijker en onvoorspelbaarder

Op maandag 3 januari 2022 wordt het nieuwe seizoen van Big Brother afgetrapt. Daarbij zullen opnieuw een aantal Vlamingen en Nederlanders hun intrek nemen in een huis waar ze 24/7 gefilmd worden. Dat huis kreeg dit jaar een flinke make-over, zo blijkt uit de eerste foto’s.

Vanaf maandag kunnen we opnieuw 100 dagen lang volgen wat er gebeurt wanneer je een aantal Nederlanders en Vlamingen samen opsluit. En dan hebben we het niet over het gemiddelde café in Antwerpen, maar wel over het nieuwe seizoen van Big Brother. Vandaag mogen we al een keertje binnengluren in dat nieuwe huis.

120 camera’s en 50 microfoons

Badkamer Big Brother 2022
De vernieuwde badkamer – Bron: Play4

Het nieuwe Big Brother-huis ziet er een stuk luxueuzer en kleurrijker uit dan dat van vorig jaar. Zo is de gang rood, zijn de zetels groen en is de badkamer voornamelijk blauw. De twee slaapkamers kregen ook een accentkleur. De ene is dit jaar geel, de andere groen. Over het hele huis en de tuin zijn 120 camera’s en 50 microfoons geïnstalleerd, zodat we niets hoeven te missen.

Nieuw dit jaar is de indeling van de badkamer. Vorig jaar telde het huis drie douches, dit jaar gaat het om twee douchecabines en een groot bad. Daarnaast is de playroom, waar de kandidaten opdrachten moeten uitvoeren, dubbel zo groot geworden als die van vorig jaar. Tot slot is er ook een nieuwe kamer toegevoegd aan het huis: de mini mall. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het om een klein winkeltje (inclusief winkelkar). Daar zal vermoedelijk de huismeester inkopen mogen doen.

Onvoorspelbaar

Mini mall Big Brother 2022
Mini mall – Bron: Play4

In de teaser voor het nieuwe seizoen werd al duidelijk dat de kijker meer inspraak zal krijgen. Zo zullen we ervoor kunnen zorgen dat het huis verandert. Hoe dat precies in z’n werk zal gaan, komen we voorlopig nog niet te weten.

Presentator Peter Van de Veire blijft mysterieus: “Het Big Brother-huis ziet er voortaan helemaal anders uit. Het voelt erg luxueus aan, maar of dat ook het gevoel zal zijn bij de nieuwe bewoners, valt nog te betwijfelen.”

Liveshow op zaterdag

Ook nieuw dit jaar is dat de liveshow elke zaterdag om 20 uur te zien zal zijn. Die show zal nog steeds gepresenteerd worden door het Nederlands-Vlaamse duo Geraldine Kemper en Peter Van de Veire.

Elke werkdag verschijnt er om 19.35 uur een aflevering van Big Brother, waarin de gebeurtenissen van de afgelopen 24 uur getoond worden. Is dat nog steeds niet genoeg Big Brother voor jou? Dan kan je ook op elk moment van de dag (en nacht) via GoPlay en Play247 kijken naar livebeelden uit het huis.

Gang Big Brother 2022
De knalrode gang – Bron: Play4
Woonkamer Big Brother 2022
De nieuwe woonkamer – Bron: Play4
Gele slaapkamer Big Brother 2022
De gele slaapkamer – Bron: Play4
Groene slaapkamer Big Brother 2022
De groene slaapkamer – Bron: Play4
Playroom Big Brother 2022
De vernieuwde playroom – Bron: Play4
Tuin Big Brother 2022
De tuin (inclusief hot tub) – Bron: Play4

De eerste aflevering van Big Brother is maandag 3 januari 2022 om 20.35 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be.

Meer
Lees meer...