‘Big Brother’: Dit is de eerste afvaller van het huidige seizoen

Amper één week na de start van het nieuwe seizoen van Big Brother heeft een eerste bewoner het huis al moeten verlaten. De kijker mocht daarvoor kiezen tussen de twee genomineerden Sercan en Kristof … en het was uiteindelijk die eerste die de minste stemmen kreeg en dus al zijn (niet aanwezige) koffer mag pakken.

De eerste nominatie in Big Brother 2022 verliep niet zoals we dat gewoon zijn. Kort nadat de eerste negen bewoners te horen kregen dat ze de eerste week niemand moesten nomineren, kreeg de kijker te horen dat die boodschap niet wou zeggen dat er geen genomineerden zouden zijn.

Sercan en Kristof genomineerd

Nawel en Salar, die zich later als tiende en elfde bewoner bij de rest zouden vervoegen, mochten eerst een dag samen doorbrengen in de zogenaamde controlekamer. Daarin moest ze van Big Brother de huidige bewoners zo goed mogelijk observeren. Al snel bleek waarom zij dat moesten doen. Salar en Nawel mochten namelijk eigenhandig de eerste twee genomineerden van dit seizoen van Big Brother kiezen. Als ze die opdracht bovendien geheim konden houden voor hun medebewoners, die ze kort daarna mochten vervoegen, kwam er 2.500 euro in de groepspot.

Na heel wat getwijfel en overleg besloten Salar en Nawel uiteindelijk om Sercan en Kristof te nomineren. Big Brother maakte die keuze daarna in de woonkamer bekend aan alle bewoners, zonder extra uitleg te geven. Dat zorgde uiteraard voor een schok bij de kandidaten, en zeker bij de twee genomineerden, die met heel wat vragen bleven zitten.

Onthulling Salar en Nawel

Toch zat er voor Sercan en Kristof niets anders op dan het oordeel van de kijkers tijdens Big Brother Live op zaterdag af te wachten. Daar vernamen de bewoners dat het Sercan was die als eerste het huis moest verlaten. Eens aangekomen bij Peter Van de Veire en Geraldine Kemper kreeg Sercan bovendien ook te zien wie er verantwoordelijk was voor zijn nominatie. De overgebleven bewoners zullen die boodschap in de loop van de avond ook vernemen, iets wat ongetwijfeld voor de nodige spanningen zal zorgen.

Meer
Lees meer...