‘Big Brother’: uitspraken Nick over racisme zorgen voor veel ophef

Een heftige discussie tussen Nick en Zoey over racisme in Big Brother heeft online voor heel wat discussie gezorgd. Nick meent namelijk ook het slachtoffer geweest te zijn van racisme, iets wat voor een heftige reactie zorgt bij Zoey.

Een gesprek tussen Nick en Zoey over racisme en discriminatie in Big Brother raakte nogal verhit toen Nick meende zelf het slachtoffer geweest te zijn van racisme. “Ik heb ook echt met racisme te maken gehad”, zei hij in een fragment dat op de website GoPlay te zien is.

Lees ook: ‘Big Brother’ krijgt steeds meer kritiek over “manipulatie door montage”

“Dat mag je niet zeggen”, reageert Zoey daarop heel snel. Daarbij krijgt ze steun van enkele vrouwelijke medebewoners die bij het gesprek zitten. Zij proberen hem vervolgens uit te leggen dat er wel degelijk een verschil is tussen de discriminatie die hij heeft ondervonden en racisme. Nick lijkt echter bij zijn standpunt te blijven.

Twitter

Op sociale media zorgt de verhitte discussie ook voor heel wat ophef. “Ik ben geen fan van Zoey, maar in de racisme/discriminatie discussie met Nick had ze wel volkomen gelijk”, schrijft iemand op Twitter. Anderen lijken dan weer te denken dat Nick gelijk heeft.

https://twitter.com/JanaColman/status/1368952081881702405

Lees ook: Zet productie ‘Big Brother’ Jill en Zoey bewust in een beter daglicht?

Meer
Lees meer...