‘Big Little Lies’ seizoen 2: vanaf 2 september op Canvas

Op woensdag 2 september om 22.15 uur begint op Canvas het tweede seizoen van Big Little Lies, de succesvolle HBO-serie over een groepje rijke vrouwen en hun familie in het exclusieve Californische kuststadje Monterey.  In de eerste reeks zagen we hoe achter de façade van hun luxeleventje spanningen en frustraties schuil gingen die uiteindelijk tot een moord leidden. De reeks zal trouwens meteen intergraal op VRT NU staan.

SPOILER ALERT: wil je (nog) niet weten hoe het eerste seizoen van de reeks afloopt, lees dan niet verder.

De sterrencast van de alom geprezen en veelvuldig bekroonde serie (met onder andere Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Laura Dern) wordt in het tweede seizoen aangevuld met onder meer Meryl Streep. Zij speelt de moeder van Perry (Alexander Skarsgård) en komt de ware oorzaak onderzoeken van de dood van haar zoon.

Het eerste seizoen van Big Little Lies was gebaseerd op de gelijknamige roman van de Australische Liane Moriarty. Ze won onder meer acht Emmy Awards en vier Golden Globes, en werd door velen beschouwd als een van de beste series van 2017. Veel lof en waardering was er voor de sterke acteerprestaties, het scenario, de regie en de cinematografie. Van het tweede seizoen mogen we iets gelijkaardigs verwachten.

Flashback

Big Little Lies seizoen 2 Canvas
HBO

Het eerste seizoen begon met een incident op een benefietavond van Otter Bay Elementary School in Monterey. De titel van de eerste aflevering zei het al: Somebody’s Dead. Maar wie er vermoord was, door wie en waarom, dat kwamen we pas aan het einde van het seizoen te weten. Heel het seizoen was eigenlijk één lange flashback die begon op de eerste schooldag van enkele kinderen. Geleidelijk maakten we kennis met hun moeders, hun familie en hun relatie tot elkaar.  

Jane Chapman (Shailene Woodley) is een single moeder die in het begin van de reeks in Monterey arriveerde met haar zoontje Ziggy. Waarom ze naar Monterey waren verhuisd, werd pas op het einde duidelijk.

Jane en Ziggy werden al snel onder de hoede genomen door Madeline Martha Mackenzie (Reese Witherspoon), een zelfbewuste, rijke en gevreesde alfavrouw. Zij beschermde hen tegen de aanvallen van Renata (Laura Dern), die Ziggy ervan beschuldigde haar dochter Amabella te hebben aangevallen op school.

HBO

Maar hoe sterk en zelfzeker Madeline ook is, toch heeft ze het moeilijk met het feit dat haar ex Nathan Carlson (James Tupper) is hertrouwd met Bonnie Carlson (Zoë Kravitz), een jongere en gevoelige yogalerares. Madeline, die zelf hertrouwd is met de evenwichtige Ed Mackenzie (Adam Scott), worstelt ook met haar relatie met haar tienerdochter Abigail (Kathryn Newton).

Celeste Wright (Nicole Kidman) is Madeline haar beste vriendin. Zij is een voormalige juriste die haar carrière heeft opgeven om voor haar tweeling Josh en Max te zorgen. Ze leek het perfecte leventje te leiden, tot bleek dat haar man Perry (Alexander Skarsgard) haar mishandelde.

Perry werd steeds gewelddadiger en dat leidde op het einde van de eerste reeks op het al vermelde schoolfeest tot een harde confrontatie met de vijf vrouwen. Jane herkende in Perry bovendien de man die haar ooit verkracht had en die de vader is van haar zoontje Ziggy. Bij het incident werd Perry van een trap geduwd door Bonnie. Daarbij kwam hij om het leven. De vrouwen spraken af dat ze zouden zeggen dat het een ongeval was.

Fast Forward

HBO

Het tweede seizoen begint op de eerste schooldag van de kinderen in het tweede leerjaar. De vrouwen ontmoeten elkaar opnieuw. Ze proberen de draad van hun leven weer op te pikken, maar dat is niet evident. Bonnie voelt zich schuldig en wil zich aangeven bij de politie. Ook Celeste heeft nachtmerries over het incident. Maar Renata verzekert hen dat de politie niets vermoedt. Toch worden de vrouwen hier en daar al de ‘Monterey Five’ genoemd.

Perry zijn moeder Mary Louise Wright (Meryl Streep) logeert bij haar schoondochter Celeste en begint zich vragen te stellen over de “ongelukkige val” van haar zoon. Ze is blind voor zijn gebreken en legt de vijf vrouwen het vuur aan de schenen.

De nasleep van de dood van Perry is de belangrijkste verhaallijn in dit tweede seizoen. Maar uiteraard zijn er nog allerlei nevenplots. Net als in het eerste seizoen zijn de vijf vrouwen zowel vriendinnen als rivalen. Eerder lag de nadruk wat meer op hun onderlinge spanningen. Nu zitten ze in hetzelfde schuitje en dat versterkt hun band.

HBO

Maar ze blijven ook worstelen met hun eigen problemen, frustraties en onverwerkte trauma’s. Renata en haar man Gordon raken in financiële problemen. Hun dochter Amabella lijdt onder de situatie. Bonnie haar echtgenoot Nathan maakt zich zorgen over het afstandelijke gedrag van zijn vrouw en vraagt zich af hoe dat komt. Ook Madeline en Ed hebben huwelijksproblemen. Bovendien weigert hun dochter Abigail naar de universiteit te gaan. Het leven is geen pretje, zelfs niet voor rijke mensen in een chique buurt.  

Meer
Lees meer...