‘Big Mouth’ seizoen 4: alles wat we al weten

Big Mouth seizoen 3 verscheen in oktober 2019 op Netflix. De meeste fans hebben de afleveringen al een keer of twaalf bekeken en wachten nu ongeduldig op nieuwe content. De producers kondigden al aan dat er hoe dan ook een vierde seizoen komt met herkenbare, seksuele problemen en geschifte hormoonmonsters. Dit weten we al over Big Mouth seizoen 4.

In Big Mouth volgen we New Yorkse tieners die de wereld op een wel heel eigenzinnige manier bekijken. Nick Birch, van wie de stem ingesproken is door showrunner Nick Kroll, is een onhandige jongen met ‘speciale’ gedachten. Zijn beste vriend Andrew Glouberman, van wie de stem ingesproken is door John Mulaney, is echter nog tien keer meer awkward.

(Lees hier hoe Big Mouth een handje kan helpen bij seksuele opvoeding.)

Vreemde driehoeksverhouding

Netflix

De finale van Big Mouth seizoen 3 was in superheldenthema en draaide voornamelijk rond de driehoeksverhouding tussen Nick, Andrew en Missy Foreman-Greenwald, wiens stem ingesproken is door Jenny Slate.

In Big Mouth seizoen 3 zien we de verschillende personages worstelen met fantasie en de realiteit. Ze proberen te begrijpen wat er precies aan de hand in met hun lichamen en hersenen. Uiteindelijk raken ze in een typische puberale ruzie verwikkeld. Nick, Andrew en de rest veranderen uiteindelijk van gedacht en begraven de strijdbijl. Deze ruzie zou in seizoen 4 wel eens kunnen zorgen voor nog meer emotionele chaos en ongemakkelijke situaties tussen de tieners.

Drie nieuwe seizoenen en een spin-off

Bij Netflix bevestigden ze al dat er hoe dan ook nog drie seizoenen van Big Mouth zullen verschijnen. Of de reeks na seizoen 6 ophoudt, is nog niet helemaal duidelijk. De streamingdienst ging voor deze drie nieuwe seizoenen een contract aan met Brutus Pink, het bedrijf van Big Mouth-bedenkers Kroll, Andrew Goldberg, Mark Levin, Jennifer Flackett en producer Kelly Galuska.

Netflix bestelt vaak een volgend seizoen van een reeks vlak nadat een seizoen uitgekomen is. Big Mouth is echter zo populair dat de streamingdienst meteen groen licht gaf voor drie extra seizoenen. Bovendien is er al een spin-off-serie aangekondigd over de hormoonmonsters met de titel Human Resources.

De releasedatum

Netflix

Er is nog geen officiële releasedatum bekend voor Big Mouth seizoen 4, maar Netflix heeft sinds 2017 elk jaar een nieuw seizoen van de reeks gelost. Als dat schema constant blijft, ziet het ernaar uit dat seizoen 4 eind september of begin oktober 2020 het levenslicht zal zien. Toch moeten we er rekening mee houden dat Netflix in februari 2019 een valentijnsspecial gemaakt heeft van Big Mouth. Het is dus goed mogelijk dat er nog een gelijkaardige speciale aflevering uit zal komen voor de release van Big Mouth seizoen 4.

De cast

Netflix

De producers hebben nog geen aankondigingen gedaan over de cast van seizoen 4, maar alles wijst erop dat de stemacteurs Big Mouth niet zullen verlaten. De hoofdrolspelers Kroll, Mulaney en Slate zullen dus meer dan waarschijnlijk meedoen, net als Jessi Klein, Jason Mantzoukas, Fred Armisen, Maya Rudolph en Jordan Peele. Ongetwijfeld zullen er ook nieuwe personages aan bod komen.

De plot

Netflix

Big Mouth seizoen 3 eindigt met veel drama met als hoogtepunt Andrew die jaloers is op Nick en Melissa omdat ze gekust hebben. Niet veel later beseft Nick dat hij Melissa toch niet zo fantastisch vindt wat voor nog meer drama zorgt tussen de jongens en meisjes.

Heel wat Big Mouth-fans maken zich zorgen om de gezondheid van Andrew nadat hij tegen een vlaggenmast geplet werd. Ook Melissa heeft veel aan haar hoofd met al haar jongensproblemen. Het is niet ondenkbaar dat ze steeds meer last zal krijgen van haar hormoonmonsters. In Big Mouth seizoen 4 zal wellicht het drama tussen Andrew en Nick nog eens aan bod komen, maar waarschijnlijk zal het verhaal daarna een andere richting uitgaan.

In Big Mouth seizoen 3 stond het superheldenthema centraal. Wij zijn alvast benieuwd naar welke hersenspinsels de hormoonmonsters weer in de hoofden van de hoofdrolspelers zullen steken.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...