Bijna alle vrouwen zijn biseksueel. Het bewijs is geleverd

De heterovrouw bestaat niet of nauwelijks. De meeste vrouwen zijn of lesbisch of biseksueel. Dat is de opvallende conclusie van een nieuwe studie, waarbij echt gemeten werd hoe en van wie dames seksueel opgewonden geraken.

De studie keek niet naar wat de vrouwen daar zelf over zeiden deze keer, iets wat een andere, Amerikaanse studie afgelopen zomer al deed. Toen was de conclusie dat dat vrouwen drie keer meer kans hebben om biseksueel te worden dan mannen. Of: drie keer meer vrouwen dan mannen gaven toe dat ze tussen hun 16de en 28ste hadden geëxperimenteerd met seks met iemand van hetzelfde geslacht.

Die studie van de Amerikaanse universiteit Notre Dame in Indiana volgde weliswaar duizenden vrouw over een periode van 14 jaar, en ze was al een goeie indicator, maar zoals de onderzoekers zelf toegaven, zat er een serieuze tekortkoming in. Namelijk dat uit andere studies blijkt dat de meeste vrouwen niet echt eerlijk zijn als het daar op aankomt.

De 74 procent

Daarom is deze nieuwe studie van de Universiteit van Essex in Engeland des te boeiender: ze keek niet naar wat de vrouwen zelf zegden daarover maar naar hoe ze lichamelijk reageerden op video’s. En guess what? 74 procent van de vrouwen die zichzelf heteroseksueel noemden, bleken net zo goed opgewonden te raken van mannen als van vrouwen. Ook al zeiden ze zich alleen maar aangetrokken te voelen tot mannen. Acht procent bleek uitsluitend door andere vrouwen seksueel opgewonden te raken.

Dat bleek uit verschillende metingen, gaande van het opzwellen van de schaamlippen, het produceren van vaginaal vocht tot het analyseren van hun pupillen.

”Ook al noemt de meerderheid van de vrouwen zich hetero, ons onderzoek toont duidelijk aan dat als het gaat om wat hen opwindt ze óf bi- óf homoseksueel zijn, maar nooit hetero” is de conclusie dan ook.

“Niet te herkennen op straat”

De studie toonde ook aan dat slechts een klein deel van de vrouwen die lesbisch bleken, ook als dusdanig te herkennen vielen aan bijvoorbeeld de manier waarop ze zich kleden. Nog een andere studie toonde onlangs aan dat homoseksuelen in Europa minder bang zijn dan lesbiennes om openlijk uit te komen voor hun seksualiteit: hoewel het aantal homo’s en lesbiennes qua percentage (rond de 8 procent) gelijk ligt, is het aantal mannen dat uit de kast wil komen vijf keer hoger dan het aantal vrouwen.

Waarschuwing voor de heren dromers

Voor de bro’s die nu aan het dromen gaan van opportuniteiten, hier is even een fameuze let down: hoewel tussen 18 en 25 % (afhankelijk van de studie) van de vrouwen tussen 25 en 50 zegt wel eens een trio te zien zitten (voor 7 % is het zelfs de ultieme fantasie), denken de meeste vrouwen dan aan seks met twee mannen. Slechts 4 à 7 % fantaseert over seks met een man én een andere vrouw.

Meer
Lees meer...