Billie Eilish, Kylie Minogue en Robert Smith van The Cure geven festivaloutfits aan het goede doel

Billie Eilish
epa: Billie Eilish

Billie Eilish, Kylie Minogue en Robert Smith van The Cure verkopen hun outfits van het festival Glastonbury voor Oxfam. Het gaat om één van de grootste festivals van het Verenigd Koninkrijk. De actie kadert in een campagne van Oxfam tegen “wegwerpmode”.

Kylie Minogue wordt door vriend en vijand bewierrookt voor haar optreden op het Britse Glastonbury Festival. Maar dat is niet de enige reden, waarom de Can’t Get You Out Of My Head-zangeres respectpunten van ons verdient, want ze gaf haar zonneklep – die ze niet op het podium droeg, maar wel in de backstage – gratis weg voor het goede doel.

Legendarische T-shirt van The Cure

De geste van The Cure-frontman Robert Smith was nog straffer: hij gaf een T-shirt van de tijd dat de band de plaat ‘Disintegration’ uitbracht (eind jaren ’80) aan Oxfam. Dit jaar trad de 60-jarige zanger nog op met het kledingstuk aan.

Billie Eilish gaf dan weer tour T-shirts weg en de mannen van Vampire Weekend drumstokken, die tijdens het optreden op het Britse festival gebruikt zijn. Ook Loyle Carner, Frank Turner, Johnny Marr, Sheryl Crow, Lewis Capaldi en Gabrielle Aplin gaven kledingstukken en accessoires weg.

Campagne van Oxfam

Dit jaar stond Glastonbury in teken van de klimaatverandering en het milieu. Er werden geen drankjes in niet-herbruikbare bekers geschonken.

In september zet Oxfam trouwens een heuse tweedehandscampagne op poten. De organisatie vraagt mensen om tijdens die maand geen ‘eerstehands’ kledij te kopen.

Gesponsorde artikelen