Left Right
scrollTop top

Billie Eilish reageert op beschuldigingen van racisme: “Geschokt en beschaamd”


Billie Eilish The Late Show with Stephen Colbert CBS
© Billie Eilish in ‘The Late Show with Stephen Colbert’ – Bron: CBS/Ferrari

Billie Eilish heeft haar excuses aangeboden nadat er een video van haar is opgedoken waarin ze een racistische term uitspreekt. De 19-jarige zangeres zegt “geschokt en beschaamd” te zijn, maar voegt eraan toe dat ze op het moment van de video 13 of 14 jaar was en geen idee had van de betekenis van de denigrerende term.

Enkele weken geleden dook een videocompilatie van Billie Eilish op op TikTok. Daarin hoor je de zangeres meezingen met het nummer Fish van Tyler, the Creator uit 2011. Dat lied bevat een term voor Aziatische mensen die als beledigend wordt beschouwd.

“Ik ben geschokt en beschaamd en wil overgeven omdat ik dat woord ooit in mijn mond heb gehad”, schreef ze in een verontschuldiging op Instagram. Billie Eilish legt verder uit dat ze amper 13 of 14 jaar toen die video werd opgenomen. “Dit nummer was de enige keer dat ik dat woord ooit had gehoord, omdat het door niemand in mijn familie om me heen werd gebruikt. Ongeacht mijn onwetendheid en leeftijd op dat moment, niets maakt het feit dat het kwetsend was goed. En dat spijt me.”

Wartaal

De TikTok-video toont daarnaast ook Billie Eilish die wartaal spreekt. Volgens de maker van de compilatie spot de zangeres daarmee met hoe Aziaten zouden spreken. Deze beschuldiging ontkent Eilish. Naar eigen zeggen sprak ze als kind vaak met zo’n stem om te lachen. “Het is absoluut gebrabbel en ik ben gewoon aan het lachen. Het is op geen enkele manier een imitatie van wie dan ook of van een taal, een accent of een cultuur”, valt te lezen.

Lees hier de verontschuldiging van Billie Eilish

Bron: Instagram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…