‘Michael’: Biopic van Michael Jackson, met neef Jaafar Jackson in de hoofdrol, krijgt releasedatum

Op vrijdag 18 april 2025 verschijnt in de Verenigde Staten de nieuwe langverwachte biopic van popicoon Michael Jackson met de naam Michael. De film van regisseur Antoine Fuqua zal met Jaafar Jackson als King of Pop de neef van Michael in de hoofdrol hebben.

Ongeveer een jaar geleden raakte bekend dat productiehuis Lionsgate het levensverhaal van Michael Jackson in een film zou gieten. De biopic lag al langer op tafel, maar het duurde dus even voordat een productiehuis er echt mee aan de slag wilde. Lionsgate trok daarvoor regisseur Antoine Fuqua aan en na een jaar van voorbereidingen is er nu dus ook een releasedatum. Variety kwam namelijk met het nieuws dat de release in de Verenigde Staten gepland staat voor 18 april 2025. Wanneer de film bij ons te zien zal zijn, is nog niet geweten.

Michael zou het volledige turbulente leven van de in 2009 overleden popster tonen, van zijn The Jackson 5-periode tot zijn overlijden. Hoe de film zal omgaan met de vele beschuldigingen van seksueel misbruik van minderjarigen aan het adres van Michael Jackson is niet geweten. Nadat een jaar geleden bekend raakte dat Michael in de maak was, kwam er alvast veel kritiek van de makers van de onthullende documentaire Leaving Neverland.

Jaafar Jackson

Op 22 januari zal de productie van Michael van start gaan, al zouden er al enkele opnames gemaakt zijn. Over de cast is voorlopig nog zo goed als niet geweten. Wel weten we al wie de hoofdrol zal spelen. De rol van Michael Jackson is namelijk voor Jaafar Jackson, de 27-jarige zoon van Jermaine Jackson en dus het neefje van de zanger zelf.

Meer
Lees meer...