Biopic Michael Jackson zou ook beschuldigingen van misbruik bespreken

De biopic rond het leven en de carrière van zanger Michael Jackson krijgt alsmaar meer vorm. Dat de film er zou komen, is al even bekend. Maar ongeveer een jaar geleden liet Lionsgate ook weten wie de rol van Michael Jackson zou spelen. Dat werd uiteindelijk diens neefje Jafar Jackson. Dat zorgde al voor kritiek omdat de film “te partijdig” zou zijn. Die geruchten worden nu ook versterkt door een nieuw rapport.

Begin dit jaar zijn de opnames begonnen voor een biopic over het leven van Michael Jackson. De biopic lag al langer op tafel, maar toch duurde het tot 2023 vooraleer de makers het eens waren over het script en de cast.

Ondertussen staat Michael Jacksons neefje Jafar Jackson al enkele maanden op de set in de rol van zijn nonkel en is ook bekende acteur Miles Teller aan de castlijst toegevoegd. Wanneer de film ongeveer zou verschijnen, is nog niet bekend. Maar de kritiek op de biopic blijft wel groeien.

Misbruik

De film, die op dit moment gewoon Michael heet, zou het volledige turbulente leven van de in 2009 overleden popster tonen, van zijn The Jackson 5-periode tot zijn overlijden. Daar hoort ook een zwarte bladzijde bij die enkele jaren geleden in de documentaire Leaving Neverland uit de doeken werd gedaan.

Om die reden vindt ook de regisseur van die documentaire de nieuwe film volledig misplaatst. “Het gaat hier om een verheerlijking van een man die meerdere kinderen heeft misbruikt”, schreef Dan Reed in de loop van 2023. “Hiermee wordt één boodschap heel duidelijk: een pedofiel wordt aanvaard als hij rijk en succesvol genoeg is.” 

Update

Ondertussen is er meer nieuws over het gebruik van die beschuldigingen in de biopic. Dat meldt Puck News. Daar kon een journalist al een deel van het script inkijken en hij heeft het over een “manipulatie van de waarheid om op die manier de opinie van de kijker te proberen beïnvloeden”.

“Ze willen de kijker heel hard in de onschuld van de zanger laten geloven”, klinkt het. Of dat ook wel degelijk in de film te zien zal zijn, valt af te wachten. Wanneer de film precies uitkomt, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...