Familie Michael Jackson niet te spreken over cover Harry Styles van Rolling Stone UK

Taj Jackson, de neef van Michael Jackson, heeft via Twitter uitgehaald naar het Britse magazine Rolling Stone UK. De zanger Harry Styles staat deze maand op de cover van Rolling Stone. Op de Britse editie van het magazine wordt de zanger “de nieuwe King of Pop” genoemd. En dat kan volgens Taj (en heel wat andere Michael Jackson-fans) niet door de beugel.

Harry Styles staat deze maand op de cover van Rolling Stone. In het bijhorende interview sprak de zanger over zijn volgende album én zijn mogelijke terugkeer in de films van Marvel. Maar een zinnetje op de cover van de Britse editie van het magazine is in een verkeerd keelgat geschoten bij de familie van Michael Jackson.

“The new King of Pop”

Op de cover van de septembereditie van Rolling Stone UK staat een foto van Harry Styles in een fluffy bontjas met een taart in z’n handen. Bij de foto staat de boodschap: “Harry Styles, hoe de nieuwe King of Pop de muziekwereld in vuur en vlam zette”. En het is die bijnaam die niet in goede aarde valt bij de familie van Michael Jackson. Jackson kreeg jaren geleden namelijk al de titel van King of Pop.

Taj Jackson, de zoon Michael Jacksons broer Tito, reageerde ontzet op Twitter. Hij retweette daar de cover van Rolling Stone UK en schreef: “Er is geen nieuwe King of Pop”. “Je bezit de titel niet, Rolling Stone. Mijn oom verdiende de titel na decennia van toewijding en opofferingen. De titel kan niet meer uitgedeeld worden. Geen disrespect naar Harry Styles. Hij is supergetalenteerd. Maar geef hem zijn eigen, unieke titel.” In een tweede tweet benadrukte Taj nog eens dat zijn reactie niet gericht is aan het adres van Harry Styles, maar enkel aan Rolling Stone UK.

De tweet van Taj Jackson kreeg meer dan 60.000 likes, bijna dubbel zoveel als de originele tweet van Rolling Stone UK. In de comments geven veel mensen hem dan ook gelijk. “Er is maar één King of Pop” en “De titel zal voor altijd van je oom zijn”, klinkt het zo. Rolling Stone UK heeft voorlopig nog niet gereageerd op de tweet van Taj Jackson en de cover is nog steeds ongewijzigd.

Meer
Lees meer...