Belgisch cryptoplatform Bit4You schort activiteiten op en laat 40.000 klanten in het ongewisse

Een koude douche voor de 40.000 klanten van Bit4You op woensdagavond. In een verklaring van het platform werd de opschorting van activiteiten (stortingen en opnames) aangekondigd. De oorzaak moet gezocht worden in Estland en CoinLoan, een van de belangrijkste dienstverleners van Bit4You. Concreet zijn de wallets van klanten geblokkeerd.

Letterlijk: “We willen u informeren dat we onlangs hebben vernomen dat een van onze belangrijkste dienstverleners, CoinLoan, gevestigd in Estland, niet langer beschikt over de vereiste registratie als bewaarder van virtuele valuta. Als gevolg daarvan hebben we onmiddellijk verschillende stappen ondernomen om de aard en omvang van deze situatie te begrijpen”, zegt BIt4You.

CoinLoan beschrijft de situatie als volgt: “Een bericht over dispositiebeperking dat op 24 april is ontvangen, vereist dat CoinLoan alle operaties voor haar gebruikers stopzet, inclusief opnames. Deze actie is onverwacht en heeft onmiddellijk effect.”

Insolvabiliteit? De uitleg van Bit4You is iets zorgwekkender en spreekt duidelijk van een “gerechtelijke beslissing van insolvabiliteit” door de rechtbank. Het Belgische platform weet simpelweg niet of de virtuele munten die haar klanten bij CoinLoan aanhouden teruggevorderd kunnen worden.

Wat nu? Radiostilte.

  • Zowel Bit4You als CoinLoan heeft sinds gisteravond niet meer gecommuniceerd.
  • Het nieuws deed de ronde op gespecialiseerde sites en bereikte zelfs de Franse grenzen. Bit4You heeft sinds zijn oprichting in 2018 immers zo’n 40.000 klanten verzameld, met stortingen van ongeveer 6,5 miljoen euro.

Meer over het bedrijf:

  • Onlangs stapte een van de oprichters, Marc Toledo, opzij als bestuurder om zich te concentreren op de internationalisering van het moederbedrijf Chainius Solutions.
  • De beursgang van Bit4You/Chainius eindigde vorig jaar met een sisser.

(ns)

Meer
Lees meer...