Tenniszussen Williams lanceren cryptoplatform Shares in België

Een kruising tussen een app voor beleggingen en een sociaal netwerk, zo wil het nieuwe handelsplatform Shares zich profileren. In België gaat het vooralsnog alleen om cryptomunten.

Wat? Shares is een beleggingsplatform dat opgericht werd door de Franse techondernemers Benjamin Chemla en François Ruty.

Welke beleggingen?

  • Op de educatieve pagina’s van de website worden zowel traditionele beleggingen, zoals aandelen, als minder conventionele, zoals NFT’s, in de spotlights gezet.
  • Maar de handel zelf is in België “voorlopig alleen beperkt tot cryptocurrencies”, meldt het bedrijf, waardoor het de facto een cryptoplatform is. In het VK daarentegen kan je ook een duizendtal aandelen verhandelen.

Unieke propositie? Shares wil zich als handelsplatform differentiëren door ook een sociaal medium te zijn.

  • Gebruikers kunnen discussies voeren met vrienden over welke cryptomunten ze kopen of verkopen en de bewegingen in elkaars portefeuilles volgen.
  • Daarnaast zijn er ook betalende privégemeenschappen onder leiding van ambassadeurs. Een abonnement kost 2,99 euro per maand. De Vlaamse ambassadeur wordt Joaquin Vanlokeren, die de voorbije jaren een gelijkaardige rol had op het platform eToro, zijn Franstalige collega heet Gaetan Dresse.
  • De tenniskampioenen Serena en Venus Williams zijn sinds vorige herfst merkambassadeurs van het platform, maar runnen geen eigen community. Ze zouden ook aandeelhouder zijn.

Waar gevestigd? Als uitvalsbasis koos het fintechbedrijf voor Londen. Na het Verenigd Koninkrijk, waar Shares intussen 160.000 gebruikers claimt te hebben, zijn Polen en België de twee volgende markten. De Belgische activiteiten worden juridisch georganiseerd vanuit het Poolse bedrijf Shares Digital Assets.

Concurrentie? Het wordt uitkijken of Shares nog een plaatsje kan veroveren op de al erg drukke markt van beursapps en cryptoplatformen. Naast de grote cryptoplatformen als Binance of Coinbase is er ook de concurrentie van bredere beursapps als Bux. Eerder dit jaar lanceerde ook de neobank N26 met het cryptoplatform Bitpanda een cryptodienst in België.

Meer
Lees meer...