Eén lanceert eerste beelden van nieuwe misdaadserie ‘Black-out’

Eén lanceert eerste beelden van nieuwe misdaadserie 'Black-out'
VRT

De VRT loste zopas de trailer voor de nieuwe, veelbelovende fictiereeks Black-out. Die verschijnt dit najaar op Eén en VRT NU. Wie heeft het licht uitgedaan? Dat is de grote vraag in Black-out. De misdaadserie gaat over een land in de ban van een complete elektriciteitspanne.

Dit najaar verwent Eén ons met de ambitieuze dramareeks Black-out. In de hoofdrollen hebben we Sara De Roo en Geert Van Rampelberg. De plot mag je gerust naargeestig noemen. Na de sabotage van een kerncentrale gaat in het hele land het licht uit, niet voor een paar uur, maar voor dagen aan een stuk. Alsof dat nog niet gruwelijk genoeg is, wordt ook de dochter van Annemie Hillebrand ontvoerd, de eerste vrouwelijke premier van België. De ontvoering blijkt rechtstreeks verband te houden met de black-out.

De premier moet alles op alles zetten om de crisis het hoofd te bieden én haar dochter te redden. Ondertussen gaat Michael Dendoncker, teamleider van de dienst anti-terrorisme, in een land zonder stroom op zoek naar de daders. Eén belooft alvast “actie en politiek getouwtrek”. 

(Eurovisiesterren duiken op in Netflix-film over het Eurovisiesongfestival.)

Geert Van Rampelberg en Sara De Roo

VRT

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Geert Van Rampelberg die Michael Dendoncker speelt en Sara De Roo. Zij geeft gestalte aan Annemie Hillebrand, de premier van België. Black-out wordt een reeks vol actie en politiek getouwtrek. Tegelijk roept ze prangende vragen op over ons energiebeleid van de afgelopen vijftien jaar.

Van Rampelberg en De Roo krijgen in de reeks het gezelschap van onder meer Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Tom Van Bauwel, Nora Gharib, Michaël Pas, Ikram Aoulad, Violet Braeckman, Mathijs F Scheepers, Louis Talpe, Matthieu Sys, Jelle De Beule en Anna de Ceulaer.

(Penn Badgley na beschuldigingen tegen co-acteur Chris D’Elia: “‘You’ kan toevluchtsoord zijn voor seksueel misbruikers”.)

Gesponsorde artikelen