Penn Badgley na beschuldigingen tegen co-acteur Chris D’Elia: “‘You’ kan toevluchtsoord zijn voor seksueel misbruikers”

You Penn Badgley Chris D'Elia
Netflix

Penn Badgley, de hoofdrolspeler van de Netflix-reeks You, heeft zich in een interview met Los Angeles Times uitgesproken over zijn mede-acteur Chris D’Elia. Die werd in de afgelopen weken beschuldigd van seksueel misbruik van verschillende vrouwen, onder wie minderjarigen.

De realiteit kan soms akelig hard lijken op fictie. Dat mochten fans van de Netflix-reeks You aan den lijve ondervinden. De acteur Chris D’Elia, die in de reeks de rol van serieverkrachter Henderson speelt, wordt nu zelf beschuldigd van seksueel misbruik van verschillende vrouwen, onder wie minderjarigen.

Chris D’Elia

Net zoals zijn personage in You is Chris D’Elia in het dagelijkse leven comedian. Maar er zijn nog meer gelijkenissen tussen de acteur en zijn personage die nu pas aan het licht zijn gekomen. In You speelt Chris D’Elia dus de rol van de populaire comedian Henderson. Maar al snel wordt duidelijk dat hij niet helemaal koosjer is. Zo heeft hij in het verleden Delilah verkracht en heeft hij nu z’n zinnen gezet op haar 15-jarige zusje Ellie. Wanneer Joe (Penn Badgley) binnensluipt in het huis van Henderson ontdekt hij foto’s van tientallen jonge meisjes.

Maar ook naast het scherm wordt Chris D’Elia nu beschuldigd van seksueel misbruik. Het gaat om beschuldigingen van verschillende vrouwen, waaronder ook meisjes die op het moment van de feiten minderjarig waren. In een statement aan TMZ ontkende de acteur/comedian de beschuldigingen. “Al mijn relaties waren legaal en met consent en ik heb geen enkele van de vrouwen die over mij tweeten ooit gezien of hen ongepaste foto’s gestuurd.” Maar in de nasleep van de beschuldigingen werd D’Elia wel ontslagen door zijn boekingsagent en manager.

Penn Badgley: “You kan toevluchtsoord zijn voor seksueel misbruikers”

In een interview met Los Angeles Times spreekt Penn Badgley, die in You de rol van Joe speelt, zich nu uit over de beschuldigingen tegen D’Elia. “Het raakte me diep. Ik maakte me er zorgen over. Ik ken Chris niet. Maar ik weet dat als er iets is dat we moeten doen op dit moment, dat het is dat we vrouwen moeten geloven.”

“Het idee dat een show zoals de onze indirect en onbewust gezien kan worden als een toevluchtsoord voor seksueel misbruikers is verontrustend. Het is heel verontrustend”, zo klinkt het bij de acteur. “Het is belangrijk om te zien dat de praktijken, de reguleringen, de wetten … al deze systemen ervoor kunnen zorgen dat individuen misbruik kunnen maken van de situatie, voornamelijk blanke mannen.”

Badgley laat ook weten dat de producers van You meteen nadat de beschuldigingen tegen D’Elia naar buiten kwamen, contact hebben opgenomen met Jenna Ortega, de jonge actrice die in de reeks Ellie speelt. Ze wilden zeker zijn dat ze zich veilig voelde tijdens de opnames en ook nu, maanden later.

Gesponsorde artikelen