Black Widow werd als jong meisje getraind door Wolverine

De verhalen van Marvel staan erom bekend om vaak een beetje in elkaar over te lopen. En da’s ook bij de verhalen over Wolverine en Black Widow het geval. Want die laatste werd als jong meisje (toen ze nog gewoon Natasha Romanoff heette) door Logan/Wolverine getraind.

Door z’n krachten heeft Wolverine al een heel lang leven geleid. En in dat lange leven heeft ie ook al heel wat mensen ontmoet, die vroeg of laat belangrijk zouden worden in de comics en uiteindelijk ook films van Marvel.

Eén van hen is Natasha Romanoff/Black Widow. Die ontmoet Wolverine in Wolverine Origins in Berlijn. Black Widow helpt hem, want hij heeft zoveel jaar geleden hetzelfde voor haar gedaan. In een flashback leren we wat de voormalige spionne, die ondertussen een Avenger is, daarmee bedoelt.

Natasha en Taras Romanoff

Het begon allemaal op een oude trein, waar Logan en Natasha samen opzaten. Die trein werd aangevallen, schijnbaar door de vijanden van Natasha’s vader, de beruchte spion Taras Romanoff. De bedoeling van de aanval was simpel: Taras raken door z’n dochter te ontvoeren.

Terwijl bijna iedereen op en rond de trein sterft, blijft Logan met Natasha muisstil zitten. De twee overleven de aanval, die uiteindelijk toch niet door de vijanden van Taras georganiseerd was. De spion wist namelijk wie Logan was, en wilde hem tijdens die aanval doden.

Dan toch geen ballerina

In de jaren die daarop volgen, kreeg Logan les van de beste trainers, en trainde hij zelf de jonge Natasha Romanoff. Het meisje wilde eigenlijk een ballerina worden, maar de wereld (lees: haar vaders wereld) had andere plannen voor haar.

Door al die jaren met Natasha Romanoff te trainen, begon Logan het meisje stilaan te zien als de dochter die hij nooit had gehad. Maar daar kwam een abrupt einde aan, toen Natasha plots werd ontvoerd. Door de omstandigheden waarop dat gebeurde, en door z’n eigen instincten voelde Logan dat hij opnieuw in de val werd gelokt.

De waarheid

En hij bleek gelijk te hebben, want toen hij naar het bos trok om Natasha te zoeken, vond hij haar, vrij én gewapend. Het meisje vertelt de waarheid: ze is helemaal de dochter niet van Taras, maar moest dezelfde training als Logan zien te krijgen, om hem uiteindelijk te vermoorden.

Geschokt door haar eerlijkheid, vertelde Logan haar ook de waarheid. Hij zat helemaal niet toevallig op de trein waarop ze elkaar ontmoetten. Hij moest namelijk te weten komen hoeveel Taras Romanoff over hem wist, en als dat té veel bleek te zijn, moest ie ‘m doden.

Doordat Natasha door Taras was gestuurd, wisten ze allebei te veel, en moest Natasha dus dood. Maar dat kreeg Logan niet over z’n hart. Hij nam haar ketting, waar de ring van Taras aanhing als ‘bewijs’ dat hij het meisje had gedood en vertrok. Natasha huilde, en benadrukte dat ze bij Logan in het krijt stond.

Wolverine Black Widow
Marvel Comics
Meer
Lees meer...