‘Blinding Lights’ van The Weeknd wordt meest gestreamde nummer ooit op Spotify

Blinding Lights van The Weeknd is nu officieel het meest gestreamde nummer ooit op Spotify. Het lied uit 2019 stoot daarmee Shape of You van Ed Sheeran van de troon.

Dat The Weeknd een van de populairste artiesten is van het moment is geen geheim. De Canadees heeft namelijk al heel wat records op zijn naam staan. Vooral met Blinding Lights, dat dateert van eind 2019, kan hij enkele indrukwekkende prestaties voorleggen. Zo is zijn hit het lied dat het langste ooit in de Billboard Hot 100 stond.

Blinding Lights klopt Shape of You

En nu heeft Blinding Lights ook een Spotify-record te pakken. Bij het ingaan van 2023 bereikte dat nummer namelijk het indrukwekkende aantal van 3,332 miljard streams. Daarmee stoot het Shape of You van Ed Sheeran van de troon. Dat nummer, dat dateert van begin januari 2017, bereikte die eerste plaats op 21 september 2017 en stond dus bijna 5,5 jaar helemaal bovenaan de Spotify-ranking.

https://twitter.com/theweeknd/status/1609329118889537537

Voor Ed Sheeran was het record op Spotify voor One Dance van Drake featuring Wizkid and Kyla, dat één jaar lang bovenaan stond. Nog daarvoor was de eerste plaats onder andere voor Lean On van Major Lazor en DJ Snake featuring MØ, Thinking Out Loud van Ed Sheeran, Wake Me Up van Avicii en Radioactive van Imagine Dragons.

Op dit moment staat Blinding Lights van The Weeknd dus op kop, nipt voor Shape of You van Ed Sheeran. De top drie wordt afgesloten door Dance Monkey van Tones And I met 2,724 miljard streams.

Luister hier naar Blinding Lights van The Weeknd:

Meer
Lees meer...