‘Boer Coppens’ gaat vanavond meteen met emotioneel moment van start

Vanavond gaat op VTM het nieuwe programma Boer Coppens van start. Daarin nodigt Mathias Coppens elke week bekende gezichten uit om samen een boerderij te runnen. Deze week krijgt hij de hulp van neef Dieter Coppens op een boerderij in het Oost-Vlaamse Schellebelle.

Vanaf deze week trekt presentator Mathias Coppens zijn laarzen aan in het nieuwe programma Boer Coppens. Samen met een bekende Vlaming duikt hij de koeienstallen in om het werk van een boer uit handen te nemen. In de eerste vier afleveringen zien we alvast Dieter CoppensJoris Hessels, Ruth Beeckmans en Christoff. 

Boer Coppens

In Boer Coppens stuurt Mathias enkele boeren op een weekendje weg en staat hij zelf in voor de verzorging en het werk op de boerderij. Daarbij krijgt hij elke week de hulp van een andere bekende Vlaming. Tijdens het werk op de boerderij leert Mathias ook de mens achter de bekende persoon kennen.

In de eerste aflevering zien we Dieter Coppens op bezoek komen. Hij moet Mathias helpen met het verzorgen van onder andere varkens, lammetjes, kalkoenen en kalfjes. Daarnaast moeten ook de groenten geoogst en gestekt worden én moet de hoevewinkel worden uitgebaat. Een heel bord vol dus voor de twee neven. Zeker als er daarnaast nog iets groots staat te gebeuren.

Geboortestress

Wanneer het duo de lammetjes drinken wil geven, spotten ze plots een schaap dat aan het bevallen is. De bevalling loopt allesbehalve vlot en het dier heeft dringend hulp nodig. De paniek bij Mathias en Dieter is groot. Maar uiteindelijk twijfelen ze geen seconde en besluiten ze om – letterlijk – een handje te helpen. 

Boer Coppens is elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...