‘Boer Coppens’ wordt met Mathias en Dieter Coppens familiebedrijf in eerste aflevering

Er staan heel wat nieuwe programma’s klaar bij de verschillende Vlaamse zenders. Een daarvan is Boer Coppens met Mathias Coppens. Daarin nodigt hij bekende gezichten uit om samen een boerderij te runnen. Het nieuwe programma gaat op maandag 4 december van start met Dieter Coppens als eerste gast.

Vanaf volgende week trekt presentator Mathias Coppens zijn laarzen aan in het nieuwe programma Boer Coppens. Samen met een bekende Vlaming duikt hij de koeienstallen in om het werk van een boer uit handen te nemen. In de eerste vier afleveringen zien we alvast Dieter Coppens, Joris Hessels, Ruth Beeckmans en Christoff. 

Boer Coppens

In Boer Coppens stuurt Mathias enkele boeren op een weekendje weg en staat hij zelf in voor de verzorging en het werk op de boerderij. Daarbij krijgt hij elke week de hulp van een andere bekende Vlaming. Tijdens het werk op de boerderij leert Mathias ook de mens achter de bekende persoon kennen.

“Een boerderij is voor mij een plek waar je jezelf en je gast op een andere manier leert kennen”, klinkt het alvast bij Mathias. “Een hele dag op het veld ploeteren om dan ’s avonds in een stoel te ploffen met een gin-tonic in de hand: bestaat er iets beter dan dat?”

Familiebedrijf

Op maandag 4 december wordt het programma afgetrapt door presentator en Mathias’ neef Dieter Coppens. Samen komen ze in het Oost-Vlaamse Schellebelle terecht. Daar staat hen heel wat werk te wachten. Boeren Coppens krijgen namelijk schapen, lammetjes, varkens, kalkoenen én kippen onder hun hoede. Daarnaast moeten ze ook op het veld oogsten én de hoevewinkel openhouden.

Bij aankomst krijgt Dieter dan ook alvast een snelcursus én komt zo meteen te weten dat het geen rustige dagen zullen worden. In een eerste preview zien we ook alvast hoe Mathias probeert om ‘Kalkoens’ te praten met de kalkoenen. Tot Dieters verbazing lukt het hem niet om te communiceren.

Bekijk de preview hier:

Boer Coppens is vanaf 4 december elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...