Bokskamp tussen Jake Paul en Mike Tyson uitgesteld om gezondheidsredenen

De geplande bokswedstrijd tussen Mike Tyson (57) en Jake Paul (27) van 20 juli is voor onbepaalde duur uitgesteld. De recente gezondheidsproblemen van Mike Tyson zijn de reden van dit uitstel.

De bokswedstrijd tussen Tyson en Paul wordt al van bij de aankondiging kritisch bekeken. Mike Tyson mag dan al een voormalige wereldkampioen zijn, op het moment van de kamp zou hij 58 jaar zijn. Bovendien dateert zijn laatste officiële wedstrijd van 19 jaar geleden. Jake Paul krijgt dan weer kritiek omdat hij voor de zoveelste keer een oudere tegenstander kiest in zijn prille bokscarrière.

Maagzweer

Die vrees om de hoge leeftijd van Mike Tyson lijkt werkelijkheid te worden. Iron Mike is eerdere week namelijk onwel geworden op het vliegtuig en die gezondheidsproblemen zijn erger dan gevreesd. Het blijkt te gaan om een maagzweer, waardoor Mike Tyson niet zwaar kan trainen.

“Zowel Mike als Jake zijn het erover eens dat het alleen maar eerlijk is om ervoor te zorgen dat beide atleten gelijke trainingstijd krijgen om zich voor te bereiden op deze belangrijke wedstrijd en op het hoogste niveau kunnen concurreren”, klinkt het in de aankondiging van het uitstel. “Mike zal naar verwachting de komende weken zijn volledige trainingsschema weer oppakken en staat te popelen om weer in de ring te staan.”

Latere datum

Door die vertraging zal de kamp tussen Jake Paul en Mike Tyson dus niet kunnen doorgaan op 20 juli. Een nieuwe datum, waarschijnlijk later dit jaar, zal volgende week bekendgemaakt worden. De bokswedstrijd zal nog steeds live gestreamd worden op Netflix.

Meer
Lees meer...