‘Bompa Bockie’: Cecilia vertelt over het leven en de dood: “Ik heb er vrede mee dat mijn man zou sterven”

Vanavond is het al tijd voor de derde aflevering van Bompa Bockie. Daarin heeft Bockie een openhartig gesprek met Cecilia, die vertelt over hoe ze kijkt naar de dood. Ze doet dat op een heel andere manier dan Bockie, waardoor hij weer nieuwe inzichten krijgt over de dood, maar ook over het leven.

De afgelopen twee afleveringen maakten al duidelijk dat Bompa Bockie geen vrolijk programma is. Zo vertelde Roger al over het afscheid van zijn vrouw en veel van zijn vrienden en deze week heeft Bockie een gelijkaardig gesprek met Cecilia. Zij kijkt optimistisch naar de dood.

Cecilia

In de teaser voor de aflevering van vanavond krijgen we te zien hoe Bockie met Cecilia praat over haar man, die er slecht aan toe is. “Ik zou het aanvaarden als mijn man zou sterven. Ik ben er klaar voor. Het zal een gemis zijn hè, dat kan niet anders. Maar dan is hij van zijn miserie af.” Ze vertelt meer over haar man. “We kunnen zo samen aan tafel zitten en dat iemand van ons twee iets zegt en dan kunnen we de mooie dingen die we hebben meegemaakt herbeleven. Alles wat goed en mooi en gezellig was dat komt dan weer naar boven.”

Bockie vertelt daarna dat hij toch wat jaloers is op de manier waarop Cecilia naar de dood kijkt omdat hij zelf bang is om te sterven en de mensen rond hem te verliezen. Cecilia vertelt dat ze veel sterkte haalt uit haar geloof. “We krijgen hier een generale repetitie van het leven dat ons te wachten kan staan daarboven”, klinkt het. Bockie vraagt het zich ook af wat Cecilia ervan vindt dat veel jongeren niet meer geloven. “Ik vind dat spijtig omdat ik weet wat ik eraan heb.”

Het gesprek maakt duidelijk indruk op Bockie. “Awel Cecilia, ik weet niet hoe het met u gaat aflopen. We sterven allemaal, maar jij hebt mij nu wel een gesprek gegeven waar ik voor altijd aan zal terugdenken.”

Bekijk hier het emotionele fragment van Bompa Bockie:

Bompa Bockie is elke maandag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...