‘Bompa Bockie’: Bockie vraagt zich af of hij niet te ver gaat

Sinds vorige week is op Play4 wekelijks Bompa Bockie te zien. Daarin gaat Bockie De Repper een maand lang in een rusthuis leven. Daarbij verkleedt hij zich zelf ook in een oudere man. En dat is iets wat hij nu in vraag stelt. Daarom gaat hij in de volgende aflevering op bezoek bij zijn buren om te vragen of hij daarmee niet te ver gaat.

Bockie De Repper is van alle markten thuis. De laatste tijd is de Aalstenaar al in heel wat verschillende programma’s opgedoken. Denk daarbij maar aan Snackmasters en Dat Eet Dan Gelukkig Zijn op VTM en Boris op Play4.

Op die laatste zender is Bockie sinds vorige week ook te zien in Bompa Bockie waarbij hij een maand in een rusthuis gaat wonen.

Bompa Bockie

Jonas Van Boxstael, beter bekend als Bockie De Repper, worstelt hard met de angst voor de dood. Zijn wilde en gulzige levensstijl in combinatie met de vroege dood van zijn vader en opa doen hem dan ook meer en meer twijfelen over zijn houdbaarheidsdatum. Daarom vraagt hij zich af hoe het is om oud te zijn.

Om een antwoord te krijgen op die vraag, duikt Bockie een maand lang als bewoner het rusthuis in. Daar krijgt hij zijn eigen kamer – die speciaal in een aparte kamer is gemaakt zodat hij geen plaats inpalmt – en leeft hij mee op het ritme van de bewoners.

Verkleed

In de eerste aflevering maakte hij kennis met zijn medebewoners en buren. Deze week leert hij hen nog beter kennen en durft hij ook diepgaandere vragen te stellen. Maar daarbij moet hij nog van één ding zeker zijn: is het wel een goed idee om zich in een oude man te verkleden?

Om een antwoord te krijgen op die vraag gaat hij alvast rond. En daaruit blijkt dat velen zelfs niet op de hoogte waren of doorhadden dat hij zich ouder voordeed dan dat hij was. Of dat goed is voor het zelfvertrouwen van Bockie is nog maar de vraag.

Bompa Bockie is elke maandag om 21.15 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...