‘Bompa Bockie’ aflevering 3: Bockie ontsnapt niet aan prostaatonderzoek

Het is vanavond tijd voor de derde aflevering van Bompa Bockie. Daarin zal Bockie kennismaken met een routinecontrole in het woonzorgcentrum: het prostaatonderzoek. Maar wanneer Bockie die ervaring wil delen met zijn tafelgenoten, botst hij tegen een muur: “Dat zijn privédingen, medische zaken die eigenlijk geen belang hebben voor een ander.”

In Bompa Bockie verblijft Bockie De Repper 30 dagen lang in een woonzorgcentrum. Daar beleeft hij vroegtijdig zijn oude dag. In de eerste afleveringen kregen we al te zien dat het vaak eenzaam is in een woonzorgcentrum en dat het niet makkelijk is om lid te worden van de Rummiclub. In de derde aflevering maakt Bockie kennis met een nieuw aspect van het leven in een woonzorgcentrum.

Prostaatonderzoek

In het woonzorgcentrum zijn dokters nooit ver weg. Met enige regelmaat worden er routinecontroles uitgevoerd. Zo ontsnapt Bockie niet aan het proestaatonderzoek. Aan tafel probeert hij bij zijn nieuwe vrienden na te praten over dit onderzoek: “Het valt tegen, want dat doet echt pijn”, laat hij zo weten. Maar zijn tafelgenoten zijn niet gediend met het onderwerp. “Dat zijn privédingen, medische zaken die eigenlijk geen belang hebben voor een ander”, legt Harry uit. En zo scoort Bockie weer slechte punten aan de eettafel.

Bockie zou natuurlijk Bockie niet zijn als hij geen mening zou hebben over het eten in het woonzorgcentrum. Daarom wordt hij lid van de smaakraad, waar iedereen zijn zegje en vooral suggesties kan doen voor de menukaart van het woonzorgcentrum. Als kers op de taart nodigt hij een sterrenchef uit om te koken voor zijn medebewoners.

Daarnaast zorgt een zorgwekkende val van Hugo voor zorgen bij de tafelvrienden. Bockie leert verder ook nieuwe bewoners kennen, gaat roddelen bij de kapper en krijgt bezoek van zijn vriendin Julie.

Bompa Bockie is elke maandag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...