Bradley Cooper openhartig over drugsverslaving

Amerikaanse acteur Bradley Cooper (47) is openhartig over zijn moeilijk verleden met drugs en alcohol. Voor het eerst vertelt Cooper over zijn cocaïneverslaving in de beginjaren 2000. Hij raakte hierdoor zelfs zijn rol in de actie-thrillerserie Alias kwijt. Dat vertelde Cooper in de podcast SmartLess, die gepresenteerd wordt door mede-acteurs Jason Bateman, Will Arnett and Sean Hayes.

In het interview onthulde de A Star Is Born-ster dat hij in de beginjaren van zijn carrière volledig aan de grond zat. “Ik was zo verloren en verslaafd aan cocaïne”, zei Cooper in de podcast. “Ik heb mijn achillespees doorgesneden vlak nadat ik ontslagen was bij Alias“. De acteur vertelde ook over zijn laag zelfbeeld en hoe dat hem naar verdovende middelen deed grijpen.

“Jezelf omarmen”

Cooper vertelde in de podcast dat hij dankbaar is dat hij de drugsproblemen meemaakte toen hij jong was en nog niet op het hoogtepunt van zijn carrière zat. “Ik zal dit zeggen: Ik had het voordeel dat dit gebeurde toen ik 29 was”, vertelde hij. “Pas toen ik op mijn 36ste een rol in The Hangover kreeg, veranderde alles. Toen had ik die zwarte periode al meegemaakt”, aldus Cooper.

In de podcast vertelt Bradley ook dat hij door het overwinnen van zijn drugsverslaving ook zichzelf heeft leren accepteren. “Voor mij zijn er echte veranderingen gekomen tussen mijn 29e en 34e levensjaar. In die jaren jaar heb ik mezelf en mijn verslaving aangepakt, maar vooral gewerkt aan mijn zelfbeeld. Als ik iets heb geleerd was het wel dat ik de persoon die ik ben moet omarmen, wat er ook gebeurt. Pas dan kun je eerlijk tegen jezelf zijn en iets doen aan je gedrag”.

Beluister de podcast met Bradley Cooper hier.

Meer
Lees meer...