Pearl Jam-frontman Eddie Vedder gaf Bradley Cooper raad voor ‘A Star Is Born’

A Star Is Born was dé film van 2018. Hij vormde het acteerdebuut van Lady Gaga, en daarbij werd ze vergezeld door niemand minder dan Bradley Cooper. Hij stond ook in voor de regie van de film. Maar Cooper is niet echt thuis in de muziekwereld, waarin A Star Is Born zich afspeelt. Daarom liep hij even mee met Pearl Jam-frontman Eddie Vedder.

In A Star Is Born leren we de jonge zangeres Ally (Lady Gaga) kennen. Zij treedt op in een bar, waar toevallig country rockzanger Jackson Maine (Bradley Cooper) terechtkomt. Hij is enorm onder de indruk van haar talent en persoonlijkheid, en nodigt haar uit op z’n volgende concert.

A Star Is Born

Ally slaat die uitnodiging eerst af, maar beslist uiteindelijk om toch in het vliegtuig te stappen. Ze staat versteld wanneer Jack plots het nummer begint te zingen dat zij heeft geschreven en hem heeft laten horen tijdens hun eerste ontmoeting.

Ally laat zich overhalen, en stapt het podium op om haar nummer samen met Jack te brengen. De twee worden hopeloos verliefd, terwijl de muzikale carrière van Ally steeds succesvoller wordt. Jackson langs de andere kant, gaat langzaam ten onder aan z’n alcohol- en drugsverslaving.

Eddie Vedder

Bradley Cooper speelde één van de hoofdrollen in A Star Is Born en regisseerde de film. Maar hij wist niets af van het wereldje van z’n personage. Daarom riep hij de hulp in van een rocklegende, Pearl Jam-frontman Eddie Vedder.

“We hebben een paar dagen samen rondgehangen”, vertelde die tijdens The Howard Stern Show. “Hij stelde me wat vragen, en ik vertelde hem wat ik wist. Zoals ‘zorg dat je gitaar altijd je kruis bedekt’ … Op die manier ben je altijd beschermd als het publiek iets gooit, zoals een sinaasappel of een tennisbal.”

Kippenvel

Toen de film af was, nodigde Bradley Cooper Eddie Vedder uit om die te bekijken. “Op weg daar naartoe was ik manieren aan het bedenken om hem vriendelijk af te wijzen. Ik wilde wel eerlijk zijn, maar hoe moest ik dat doen. Dus, ik was een beetje nerveus.”

Maar die gedachten bleken niet terecht. “Wanneer ik de film zag, was ik volledig van m’n sokken geblazen.” Eddie Vedder was naar eigen zeggen enorm onder de indruk van de acteerprestatie van Bradley Cooper, z’n chemie met Lady Gaga. “Ik krijg zelfs kippenvel door er gewoon aan te denken.”

Meer
Lees meer...