Deze week nieuw op Netflix: de animatiereeks ‘Hoops’, nieuwe afleveringen van ‘Lucifer’, Lady Gaga en Bradley Cooper in ‘A Star Is Born’ en retro games in de docureeks ‘High Score’

De reeks nieuwe titels van deze week doet weer watertanden: de succesvolle film A Star Is Born met Bradley Cooper en Lady Gaga is nu ook gewoon thuis te bekijken, het vijfde seizoen van Lucifer gaat van start en ook de documentaires zien er deze week buitengewoon interessant uit. Een nieuwe reeks suggesties om deze week op je lijst te gooien, start hier.

Series

Series als Rick And Morty, Big Mouth, F Is For Family en BoJack Horseman hebben het in het verleden al aangetoond: animatiereeksen voor volwassenen zijn hot en kunnen zelfs tot de favorieten gaan behoren. Of dat ook met HOOPS zo zal zijn, is nog even af te wachten.

Het is Jake Johnson – Nick Miller uit New Girl – die zijn stem leent aan een grofgebekte mislukte basketbalcoach met een kort lontje. Als hij erin slaagt om zijn basketbalteam vol losers toch grote hoogten te doen bereiken, zal ook zijn leven helemaal kunnen omkeren, zo houdt hij zich voor.

De finale van het vijfde seizoen van Lucifer is door de lockdown nog niet helemaal opgenomen, maar we krijgen nu al wel het eerste deel nieuwe afleveringen. Tijdens het filmen ging iedereen er nog vanuit dat ze het laatste seizoen van de serie aan het maken waren, intussen is duidelijk dat er ook nog een zesde seizoen zal volgen.

In dit vijfde seizoen maken we kennis met de tweelingbroer van Lucifer, de aartsengel Michael, die ook gespeeld zal worden door Tom Ellis. Lucifer zelf is van de aarde vertrokken wegens een profetie. De vraag voor het aankomende seizoen is hoe hij er toch in zal slagen om terug te keren naar de aarde en naar Chloë.

Tot slot is er ook nog een nieuwe Duitse reeks, Biohackers. Die draait rond Mia, een intelligente eerstejaarsstudente geneeskunde die de vertrouweling wordt van één van haar professoren. Al snel komt Mia erachter dat haar professor een geheim achterhoudt die de toekomst van de mensheid wel eens voorgoed zou kunnen veranderen.

Film

Er is een klepper toegevoegd aan de catalogus van Netflix: we voorspellen dat A Star Is Born snel zijn weg zal vinden naar de top 10 met de meest populaire titels op Netflix. A Star Is Born is de derde remake van een film die zijn eerste versie kende in 1937. In de vorige remake uit 1976 (met Barbara Streisand en Kris Kristofferson) gaat het om een has-been rocker. Dat is hier anders. Bradley Cooper speelt Jackson Maine, een gevestigde waarde in de americana die nog steeds voor grote volle zalen speelt, de States rondtoert en een band en een stevige entourage rond zich verzamelt heeft.

Die zanger krijgt het voor Ally (Stefani Germanotta) te pakken wanneer hij haar een versie van La Vie En Rose ziet vertolken in de bar waar ze werkt en hij neemt haar mee op sleeptouw. Het is hij die haar pusht om haar eigen nummers te gaan vertolken voor een publiek en als zangeres naar buiten te komen. De twee worden verliefd en kiezen voor elkaar, maar ondertussen heeft Jack ook met zijn eigen demonen af te rekenen. A Star Is Born blinkt niet uit in onvoorspelbaarheid, maar toch hebben we tweemaal met tranen in onze ogen zitten kijken. Het gebeurt en het is niet tegen te houden. Dat A Star Is Born wérkt (de film werd ook genomineerd voor 8 Oscars), heeft dan ook veel te maken met de authenticiteit en de overgave van zijn twee hoofdrolspelers.

Als je After Life al helemaal gezien hebt en meer Ricky Gervais wil, dan raden we The Invention Of Lying aan, een film uit 2009 die geschreven en geregisseerd werd door Gervais en waar hij ook nog eens zelf de hoofdrol in speelt. The Invention Of Lying speelt zich af in een wereld waarin iedereen altijd de waarheid zegt. Tot een zekere Mark Bellison (Ricky Gervais) een leugen vertelt om zijn financiële relatie beter voor te stellen dan ze echt is.

Nog meer licht verteerbaar kijkvoer vinden we in de nieuwe Netflix Original The Sleepover waarin een broer en een zus erachter komen dat hun op het eerste zicht doodnormale moeder in feite een voormalige dief is die nog een laatste klus af te werken heeft.

https://www.youtube.com/watch?v=u2ncERi6TgU

Maken we een naadloos bruggetje naar de nieuwe Spaanse film Crimenes De Familia waarin een moeder blijft geloven in de onschuld van haar zoon, ook al beschuldigd haar schoondochter hem ervan dat ze haar wilde vermoorden. Is dat geloof van de moeder in de goedheid van haar zoon gegrond, of niet?

Tot slot nog een Mexicaanse horrorrariteit: de nieuwe film Fuego Negro gaat over een crimineel op de vlucht die zijn toevlucht vindt in een mysterieus hotel. Daar ontdekt hij al snel dat de gasten van het hotel niet menselijk zijn.

Docu

In de zesdelige reeks High Score neemt Netflix ons mee naar de golden era van de computergames: de jaren tachtig en negentig toen iets erg eenvoudig nog heel erg vooruitstrevend kon zijn. In de verschillende afleveringen wordt er stilgestaan bij games als Space Invaders en Pac-Man, Donkey Kong, SEGA en Sonic, Street Fighter en Mortal Kombat en Nintendo.

En tot slot: als je maar weinig tijd hebt, maar toch een fascinerende documentaire wil zien, dan kan je terecht bij John Was Trying To Contact Aliens. In amper zestien minuten vertelt deze minifilm het verhaal van John Shepherd die al ruim dertig jaar lang overtuigd is van het bestaan van buitenaards leven en met zijn eigen apparatuur muziek het heelal instuurt. Zonder resultaat. Nadat hij de zoektocht heeft opgegeven vindt hij hier op aarde iets belangrijkers.

Lucifer is één van de reeksen die volgens ons thuishoort in de top 50 met beste series op Netflix. Wil je zien welke series nog in die lijst staan, klik dan hier.

Meer
Lees meer...