Pearl Jam lost legendarische ‘MTV Unplugged’-concert op streamingdiensten

Precies dertig jaar geleden stond Pearl Jam voor het eerst op het podium. En dat kunnen de rockers uiteraard niet zomaar laten voorbijgaan. Door de coronacrisis kunnen ze uiteraard geen uniek evenement organiseren, dus hebben ze maar zo’n uniek evenement online gezwierd. Fans kunnen nu ook het legendarische MTV Unplugged-concert van Pearl Jam via streamingdiensten beluisteren!

Goed nieuws voor de fans van Pearl Jam die heel nostalgisch zijn geworden bij het idee dat de band dertig jaar geleden voor het eerst op het podium stond. Er is jammer genoeg nog geen zicht op nieuwe concerten. Want door de coronacrisis is nog helemaal niet zeker of de geplande evenementen zullen mogen doorgaan.

MTV Unplugged

Maar om de pijn wat te verzachten, heeft Pearl Jam een wel heel speciale verrassing voor z’n fans. De band uit Seattle heeft namelijk z’n legendarische MTV Unplugged-concert op streamingplatformen gezwierd. Het gaat om de zeven nummers, waarvan de mannen tijdens dat concert een akoestische versie brachten.

Merendeel van die nummers is terug te vinden op het debuutalbum van Pearl Jam, ‘Ten’. Het gaat dan om Oceans, Alive, Black, Jeremy, Even Flow en Porch. Daarnaast speelden ze ook een live versie van State of Love, vanop het album ‘Ten Redux’.

Pearl Jam op MTV Unplugged

Het concert van Pearl Jam dateert al van 16 maart 1992. Het is dus al achtentwintig jaar geleden, en pas nu kunnen fans een officiële versie daarvan streamen. Dat kan via Spotify en Apple Music. De verschillende nummers zijn ook terug te vinden via het YouTube-kanaal van Pearl Jam.

Als alles goed verloopt, zal Pearl Jam te zien zijn op het hoofdpodium van Rock Werchter in 2021. Fingers crossed, en maatregelen volgen, dus!

Meer
Lees meer...