Lady Gaga lanceert indrukwekkende kortfilm voor ‘911’

Lady Gaga heeft vandaag een nieuwe videoclip gelanceerd. Het gaat om de video voor het nummer 911, dat te vinden is op haar meest recente album ‘Chromatica’. Er kroop duidelijk heel wat werk in de videoclip die Lady Gaga ook zelf omschrijft als een kortfilm.

Lady Gaga heeft de derde clip van haar album ‘Chromatica‘ op de wereld losgelaten. Het gaat om een kortfilm van bijna vijf minuten voor het nummer 911. De clip is indrukwekkend en heeft voor de zangeres zelf een diepere en emotionele betekenis.

911

Lady Gaga teasede de komst van de clip al via Twitter. Daar tweette ze gisteren een foto uit de clip met een zwaalicht. Daarnaast retweette ze ook nog een oude tweet uit 2013. In die tweet zei Lady Gaga toen: “een popmuziek noodgeval is op komst 911”. Opnieuw werd de post vergezeld door een zwaailicht.

Fans linkten de twee aan elkaar en vermoedden al snel dat Lady Gaga met de twee tweets de komst van de videoclip voor het nummer 911 teasede. En ze kregen gelijk, want een dag later heeft Lady Gaga inderdaad de videoclip gedropt, al moeten we eigenlijk kortfilm zeggen.

Kortfilm

Nu is hij er dus, de clip voor 911 die door Lady Gaga zelf kortfilm genoemd wordt. En da’s natuurlijk niet zomaar, want de clip is inderdaad filmwaardig. Lady Gaga bevindt zich in de woestijn waar ze ook een Zorro-figuur aantreft op een paard. Ze volgt de ruiter en komt terecht in een huis met enkele opvallende figuren. En uiteraard heeft Lady Gaga zelf ook de meest opvallende outfits aan. Maar hoe absurd de kortfilm ook lijkt, hij heeft een diepere, persoonlijke betekenis voor Lady Gaga.

In een post op Instagram legt Lady Gaga het verhaal achter de kortfilm verder uit. “Deze kortfilm is heel persoonlijk voor mij”, zo klinkt het. “Het gaat over mijn ervaringen met mentale gezondheid en de manier waarop realiteit en dromen zich kunnen vermengen en zo helden binnen rond ons maken.” Ze bedankt ook uitgebreid iedereen die samenwerkte aan de kortfilm en ervoor zorgde dat de opnames op een veilige manier konden gebeuren. Op het einde bedankt ze ook haar fans, de little monsters. “Bedankt little monsters, ik ben wakker nu, ik kan jullie zien, ik kan jullie voelen. Bedankt om in me te geloven toen ik bang was. Iets dat ooit mijn dagelijkse leven was, is nu een film. Een waargebeurd verhaal dat nu het verleden is en niet het heden. Het is de poëzie van pijn.”

Bekijk hier de clip voor 911 van Lady Gaga:

Meer
Lees meer...