Bradley Cooper onherkenbaar in nieuwe film ‘Maestro’

De Amerikaanse acteur Bradley Cooper (47) heeft voor zijn nieuwe film Maestro een volledige metamorfose ondergaan. In de nieuwe biografische dramafilm kruipt Cooper in de huid van de Amerikaanse componist Leonard Bernstein. Netflix deelde op Twitter foto’s van de film waar de acteur als ‘oude’ Bernstein bijna onherkenbaar is.

Bradley Cooper is naast de hoofdrolspeler ook de regisseur van Maestro. Het biografisch drama is zijn regisseursopvolging van Oscarwinnaar A Star Is Born, waarin hij schitterde naast Lady Gaga. Op de setfoto’s is Cooper te zien met tegenspeelster Carey Mulligan, die de rol vertolkt van Bernsteins vrouw Felicia Montealegre.

Biografisch drama

Maestro is een biografisch drama over de Amerikaanse componist Leonard Bernstein. De film gaat over de complexe liefde tussen Leonard en zijn vrouw Felicia. Het verhaal volgt het koppel vanaf het moment dat ze elkaar op een feest in 1946 ontmoetten, tot en met hun 25-jarig huwelijk en de geboorte van drie kinderen.

Oorspronkelijk was gerenommeerd regisseur Steven Spielberg geïnteresseerd in de regie van de film. Hij benaderde Cooper voor de hoofdrol, maar de A Star Is Born-ster koos liever voor de rol als regisseur. “Uiteindelijk was hij zo aardig om mij deze klus te gunnen en daar heb ik me de afgelopen vier jaar intensief mee bezig gehouden”, vertelde Cooper aan Variety. “Dat ik nu de combinatie van acteren en regisseren kan maken, is geweldig.”

Succesvolle carrière

Bradley Cooper wist in zijn acteercarrière al flinke hits te scoren met films als The Hangover (2009), Silver Linings Playbook (2012) en American Sniper (2014). In 2018 maakte hij zijn debuut als regisseur met het sterk presterende A Star Is Born, waarin hij zelf de hoofdrol vertolkte naast Lady Gaga.

Cooper bevestigde aan Variety dat de productie van Maestro deze maand is begonnen. Maar de film zal niet voor 2023 in de bioscoopzalen of op Netflix te zien zijn.

Bekijk hier de foto’s van Bradley Cooper als Bernstein:

Meer
Lees meer...