Brian Laundrie bekende moord op Gabby Petito in brief die bij z’n lichaam gevonden werd

Brian Laundrie is schuldig aan de moord op zijn verloofde Gabby Petito. Enkele dagen nadat haar lichaam gevonden werd, werd ook dat van Laundrie aangetroffen. Bij zijn lichaam lag een notiteboekje, met daarin zijn bekentenis. Zo maakt de FBI nu bekend.

De zaak rond de moord op Gabby Petito is afgerond. De FBI heeft namelijk bekendgemaakt dat Brian Laundrie voor zijn dood de moord schriftelijk bekende.

Gabby Petito

Gabby Petito (22) werd op 12 september 2021 als vermist aangegeven, nadat ze met haar verloofde Brian Laundrie (23) met een busje door de Verenigde Staten reisde. Laundrie keerde zonder haar terug naar huis in Florida; maar weigerde met de politie te praten. Daardoor werd Laundrie meteen gezien al de hoofdverdachte in de zaak.

Op 17 september verdween ook Laundrie met de noorderzon. Twee dagen na zijn verdwijning werd het lichaam van Gabby Petito gevonden in een natuurpark in Wyoming. Ze kwam om het leven door een harde klap op haar hoofd en wurging. Laundrie bleef daarna nog enkele weken vermist tot ook zijn lichaam gevonden werd. Bij het lichaam van Laundrie werden een vuurwapen, een notitieblok en een rugzak aangetroffen.

Notitieblok

En die notitieblok blijkt nu de sleutel te zijn in de zaak rond Gabby Petito. In de notities staat namelijk de geschreven bekentenis van Brian Laundrie. In een verklaring laat de FBI nu weten dat onderzoek van de notities uitwijst dat “Brian Laundrie de verantwoordelijkheid voor de dood van Gabby Petito op zich neemt”.

De FBI bevestigt in de verklaring ook dat Laundrie zelfmoord pleegde met het wapen dat naast hem werd aangetroffen. Daardoor zijn alle vragen in de zaak volgens de FBI beantwoord en kan de zaak afgerond worden.

Wie met vragen zit over zelfdoding, of nood heeft aan een gesprek, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Meer
Lees meer...