Na maandenlange klopjacht nu ook Brian Laundrie, verloofde Gabby Petito, dood teruggevonden

De FBI heeft bevestigd dat de menselijke resten die gevonden zijn in een natuurreservaat in Florida van Brian Laundrie (23) zijn. Dat is de verloofde van de vermoorde Amerikaanse influencer Gabby Petito (22). Na het terugvinden van het levenloze lichaam van vermiste Petito werd er een klopjacht geopend op haar verloofde Laundrie, maar nu blijkt ook hij dood te zijn. De gevonden stoffelijke resten, die als skelet werden omschreven, zijn geïdentificeerd aan de hand van zijn gebitsgegevens.

De gedeeltelijke stoffelijke resten die ontdekt zijn tijdens de zoektocht naar Brian Laundrie, de verloofde van Gabby Petito, zijn officieel van hem. Dat bevestigden de Amerikaanse autoriteiten na een herziening van de tandheelkundige gegevens van de jongeman, schrijft NBC News. De resten zijn gevonden in het Carlton Reservaat in Florida op woensdag 20 oktober, na een zoektocht van meer dan een maand. Laundrie was de hoofdverdachte na de verdwijning van Petito, voordat haar lichaam werd teruggevonden in Wyoming. Het FBI-veldkantoor in Denver kondigde gisteren op Twitter aan dat de restanten van de verdachte positief waren geïdentificeerd. Ze vonden deze naast zijn persoonlijke spullen, zoals een rugzak en een notitieblok.

Gebied onder water

“Deze voorwerpen zijn gevonden in een gebied dat tot voor kort onder water heeft gestaan”, zei FBI-agent Michael McPherson op woensdag. Laundries ouders hielpen de FBI en de politie naar het Myakkahatchee Creek Environmental Park te leiden, volgens Steven Bertolino, een advocaat voor de familie Laundrie. Bertolino sprak met NBC News na de identificatie van de stoffelijke resten en zei dat de familie zelf naar hun zoon wilde zoeken, nadat het reservaat weer openging voor het publiek.

“Ik had begrepen dat het reservaat dinsdag of woensdag voor het publiek openging, en Chris en Roberta besloten dat ze Brian zelf wilden gaan zoeken, omdat het open was”, zei hun advocaat. “Nadat ik met hen gesproken had, zei ik dat ik de politie op de hoogte wilde stellen, zodat we geen problemen zouden krijgen.”

Het Carlton Reservaat en het naburige Myakkahatchee Creek Environmental Park liggen op korte rijafstand ten noorden van het huis van de familie Laundrie. Hoewel het gebied al uitgebreid was doorzocht, zei de advocaat dat het onder water had gestaan en dat het bewijsmateriaal nu enkel gevonden was, omdat het water was teruggetrokken.

Tragedie

Bertolino verwierp het idee dat de familie Laundrie wist dat hun zoon zou verdwijnen of dat ze een deal hadden gesloten met de aanklagers om te helpen bij het zoeken. Hij voegde eraan toe dat hij, als hun advocaat, de ouders persoonlijk had geadviseerd niet met de politie te praten.

“Er zijn twee jonge mensen die nu hun leven hebben verloren”, zei de advocaat. “Er zijn ouders die lijden. Nu, ik begrijp dat wat er ook gebeurd is of wat er ook niet gebeurd is … dit is tragisch voor twee families. En iedereen met een kind, en iedereen met een gevoel van menselijkheid kan de frustratie begrijpen die beide families op dat punt voelden.”

Vermist

Petito en Laundrie gingen op een droomreis door Noord-Amerika in een busje en brachten verslag uit op sociale media, voordat Laundrie plots naar huis terugkeerde zonder zijn verloofde op 1 september 2021. Tijdens de zoektocht naar het meisje gaf de politie enkele video’s vrij waarop een radeloze Petito te zien is, na een vermeende fysieke woordenwisseling met Laundrie. Petito’s levenloze lichaam werd op 19 september ontdekt bij de Spread Creek Dispersed Camping Area in Bridger-Teton National Forest, Wyoming. Petito was toen al minstens drie weken overleden, haar dood werd vastgesteld als moord door “wurging met de hand”, volgens de lijkschouwer.

Laundrie raakte half september vermist, toen zijn ouders zeiden dat hij ging wandelen in het Carlton Reservaat en nooit meer terugkwam. Het 25000 hectare grote wildreservaat was gesloten voor uitgebreid onderzoek van het gebied, maar er is niets gevonden. Later werd er een arrestatiebevel uitgevaardigd voor de jongeman, nadat de autoriteiten zeiden dat hij Petito’s kredietkaard had gebruikt zonder toestemming. Hij is toen genoteerd als een verdachte, maar werd nog niet beschuldigd van de moord op zijn verloofde.

De familie van Laundrie wenst voorlopig nog geen verder commentaar te geven en vraagt om hun privacy te respecteren, meldde hun advocaat Bertolino nog.

Meer
Lees meer...