BTS komt op 20 november met nieuw album ‘BE’

De K-popgroep BTS heeft tijdens de maanden in lockdown allesbehalve stilgezeten. Na de release van hun succesvolle single Dynamite volgt nu een volledig nieuw album. Dat komt uit op vrijdag 20 november, maar kan nu al gepre-ordered worden.

Met hun tweede online concert in het vooruitzicht heeft BTS nu nog meer goed nieuws aangekondigd. Hun nieuwe album ‘BE’ zal namelijk op 20 november verschijnen. Het was al langer geweten dat BTS dit jaar nog met een nieuw album zou komen, maar nu is er dus ook een titel en releasedatum.

‘BE’

Het nieuwe album van BTS krijgt de naam ‘BE’ en zal verschijnen op vrijdag 20 november 2020 om 6 uur Belgische tijd. In de officiële aankondiging van het album staat te lezen dat het de meest “BTS-esque” muziek wordt die groep al heeft uitgebracht. Het album heeft als onderliggende boodschap dat “hoewel we moeten wennen aan het nieuwe normaal, ons leven toch verder gaat”. De boodschap die BTS onlangs ook overbracht op hun speech tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

“Dit album is specialer door de directe betrokkenheid van BTS, niet bij het maken van de muziek, maar ook bij het concept en de compositie tot het ontwerp”, zo staat er verder te lezen. “Doorheen het album zal je de gedachten, emoties en diepste reflecties van BTS ontdekken in een rijker muzikaal spectrum.”

Dichter betrokken

Wat het nieuwe album onderscheidt van de vorige albums van BTS is het feit dat de zeven jongens nauwer betrokken waren bij het maken van het album. De jongens van BTS zijn altijd al betrokken bij het maken van hun muziek, maar deze keer kregen ze bijna alle touwtjes in handen.

Zo verzorgde SUGA de album art, is Jung Kook regisseur van de videoclip en is j-hope choreograaf van dienst. De afgelopen maanden hielden de jongens hun fans op de hoogte van de vorderingen met livevideo’s op YouTube. Op die manier wordt ‘BE’ dus het meest persoonlijke album dat BTS in de afgelopen zeven jaar uitgebracht heeft.

Je kan het album hier al pre-orderen.

Meer
Lees meer...