Buck uit ‘Ice Age’ keert binnenkort terug met eigen serie op Disney+

De Ice Age-franchise komt binnenkort terug. Dat is deze keer niet in de vorm van een film, maar wel als serie voor streamingdienst Disney+. Hoofdrolspelers van The Ice Age Adventures of Buck Wild zijn de buidelratten Crash, Eddie en uiteraard Buck.

Begin dit jaar leek het erop dat we voorgoed afscheid moesten nemen van de franchise rond Ice Age. Disney had toen namelijk besloten om de Blue Sky-animatiestudio, die verantwoordelijk was voor onder andere Ice Age, op te doeken. 450 medewerkers verloren daarbij hun job en enkele projecten die in de pipeline zaten werden geannuleerd.

Maar nu blijkt het verhaal uit de ijstijd toch nog niet helemaal geschreven te zijn. Bijna twintig jaar na de eerste – en vijf jaar na de vijfde en laatste – film keert de franchise terug. Dat doet het deze keer niet met een film, maar met een serie. Die draait rond de populaire buidelratten, die we ook al kennen uit de films.

The Ice Age Adventures of Buck Wild

Het verhaal van The Ice Age Adventures of Buck Wild begint wanneer Crash (ingesproken door Seann William Scott) en Eddie (ingesproken door Josh Peck, bekend van Drake & Josh) per toeval terechtkomen in de Lost World. Dat is de ondergrondse wereld waar alle dinosaurussen naar ontsnapten eerder in de filmreeks. In die wereld ontmoeten Crash en Eddie een andere buidelrat, namelijk avonturier Buck Wild. Die blijkt al enige tijd te overleven in de wilde dino-wereld.

The Ice Age Adventures of Buck Wild verschijnt vanaf 28 januari op Disney+.

Heb je nog geen abonnement op Disney+? Klik dan hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...