Burnley mag weer hopen op behoud na puntenaftrek Nothingham Forest

Slecht nieuws voor Nothingham Forest, is goed nieuws voor Burnley. Nothingham Forest wordt bestraft met een puntenaftrek van vier punten wegens schending van de financiële regels (PSR) van de competitie. De beslissing heeft directe gevolgen voor de algehele degradatiestrijd in de Premier League.

Door de puntenaftrek komt Nottingham Forest nu op de achttiende plaats te staan in de Premier League. Zo komt de club in degradatiegevaar. Dit opent de deur voor concurrenten zoals Vincent Kompany’s Burnley, die plots weer hoop krijgen op behoud in de competitie.

Burnley staat voorlaatste in de stand en is nu slechts vijf punten verwijderd van een veilige positie. Met nog negen wedstrijden op de planning wordt dat voor trainer Kompany nog een grote uitdaging.

Nothingham Forest krijgt een puntenaftrek van drie punten voor het overtreden van regels, drie punten voor de omvang van de overtreding en twee punten verminderd voor samenwerking. Dat komt uit op een totale aftrek van vier punten dus. De club overweegt nu om in beroep te gaan tegen die uitspraak.

Overtreding financiële regels

De overtreding van Nottingham Forest is gebaseerd op het overschrijden van de vastgestelde PSR-drempel van 61 miljoen dollar met maar liefst 34,5 miljoen dollar. Zo overtreedt de club de financiële regels van de Premier League, die bedoeld zijn om de winstgevendheid en duurzaamheid van de clubs te waarborgen.

De overtreding draait vooral om de verkoop van speler Brennan Johnson aan Tottenham Hotspur. De club voerde aan dat ze Johnson later hebben verkocht dan gepland om een hogere prijs te krijgen, wat de financiële positie van de club duurzamer zou maken. Dit argument werd niet geaccepteerd door de onafhankelijke commissie van de Premier League, die de sanctie oplegde.

Dit is niet de eerste keer dat een club puntenaftrek krijgt vanwege schendingen van de PSR-regels. Het zal dan ook niet de laatste keer zijn. Everton, zestiende in de stand, zou ook geconfronteerd kunnen worden met een tweede puntenaftrek dit seizoen. Zij kregen eerder dit seizoen al een bestraffing van maar liefst zes punten.

Meer
Lees meer...