Left Right
scrollTop top

‘Call Me By Your Name’ krijgt een vervolg en dit weten we er al van


‘Call Me By Your Name’ krijgt een vervolg en dit weten we er al van

Een van de meest besproken films van het moment is ‘Call Me By Your Name’. Het verhaal van de kortstondige romance tussen de 17-jarige Elio en de 24-jarige Oliver ontroert iedereen. En nu is er goed nieuws voor de fans want er komt een vervolg … al zal dat er wel helemaal anders uitzien.

Call Me By Your Name verzilverde afgelopen zondag op de Academy Awards één van zijn vier Oscarnominaties, die voor Beste Bewerkte Scenario. Dat de film, ondanks zijn relatief beperkte box-office, toch genomineerd was voor de Oscar van Beste Film, toont hoeveel mensen de film wist te raken.

Herkenbare vakantieliefde

Het verhaal speelt zich af in 1983 op het Italiaanse platteland en toont de vakantieliefde tussen de 17-jarige Elio (Timothée Chalamet) en de 24-jarige Oliver (Armie Hammer). Hoewel het om een homoseksuele romance gaat, is de film voor iedereen herkenbaar.

Call Me By Your Name is gebaseerd op een gelijknamig boek, maar daarin wordt ook beschreven hoe het leven van Elio en Oliver verloopt na de emotionele vakantie. Dat wil regisseur Luca Guadagnino nu gebruiken om een vervolg te maken op zijn film.
Getty Images

“Elio en Oliver zien elkaar terug”

Op de rode loper van de Oscaruitreiking sprak hij afgelopen weekend met USA Today over die sequel. “We zijn al aan het schrijven aan het scenario. Het verhaal zal zich 5-6 jaar later afspelen als Elio en Oliver elkaar terugzien aan de oostkust van de Verenigde Staten”, zei de Italiaanse regisseur.

Toch moeten we ons niet verwachten aan een nieuwe zomerse romance. “Het wordt een totaal nieuwe film met een heel andere toon”, legt Guadagnino uit.

Nog even geduld

De hoofdrollen zullen opnieuw voor Timothée Chalamet en Armie Hammer zijn. Aangezien de acteurs in het echt al respectievelijk 23 en 31 jaar zijn, heel wat ouder dan hun personages in Call Me By Your Name dus, is er geen probleem om een oudere versie van Elio en Oliver te spelen.

Wanneer de opnames voor de sequel zullen starten, kon regisseur Luca Guadagnino niet zeggen. Momenteel werkt hij druk aan het script en binnenkort begint hij met de opnames van de remake van de horrorfilm Suspiria uit 1977.

We zullen dus vermoedelijk nog wel even geduld moeten hebben voor we te weten komen hoe het leven van Elio en Oliver is verlopen na die emotionele zomer.

Sony Pictures

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…