Left Right
scrollTop top

Canada weigert komende zomer atleten naar Tokio te sturen voor Olympische Spelen


Olympische Spelen Tokio Canada
© Twitter/@TeamCanada

Canada is het eerste land dat officieel geen atleten naar de Olympische Spelen in Tokio stuurt, als die dit jaar nog zouden plaatsvinden. Het Internationaal Olympisch Comité zit momenteel nog volop in onderhandelingen met Japan over de Spelen van komende zomer. Over alternatieve scenario’s wordt pas binnen vier weken beslist.

Canada stuurt geen atleten als de Olympische Spelen doorgaan zoals gepland. Het land raadt het Internationaal Olympisch Comité (IOC) aan om de Spelen een jaar uit te stellen, voor de gezondheid van de atleten en de rest van de wereld.

Volgens het Comité liggen al verschillende alternatieve scenario’s op tafel. Daarover beslist het pas binnen vier weken, samen met Japan, dat de Spelen organiseert.

Gezondheid primeert

Maar op die beslissing hebben de Canadezen niet gewacht. Ze lieten weten dat ze geen atleten naar Tokio sturen deze zomer en drongen erop aan om de Spelen een jaar uit te stellen. Da’s om de gezondheid van de atleten en de rest van de wereld te garanderen.

Uitstel, maar geen afstel

Ook Australië bereidt zich voor op Olympische Spelen in 2021, ook al is dat organisatorisch een hel. Maar dat er stilaan geen andere opties meer zijn, beseft ook de Japanse premier Shinzo Abe. De Spelen annuleren, is helemaal geen mogelijkheid, volgens hem.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810