Cardi B krijgt zo’n 1 miljoen euro schadevergoeding door gewonnen smaadzaak

De Amerikaanse roddelblogger en YouTuber Tasha K moet zo’n 1,25 miljoen (ongeveer 1,1 miljoen euro) aan rapster Cardi B betalen, wegens het verliezen van een rechtszaak. Cardi B was hier de winnende partij en krijgt dus binnenkort de som als schadevergoeding. Dat schrijven verschillende Amerikaanse media.

De rapper en songwriter Cardi B, bekend van nummers als I Like It, Money en WAP, was het slachtoffer van een “kwaadaardige campagne” van valse beschuldigingen door Latasha Kebe, online bekend als Tasha K. Kebe runt de roddelsite UnWineWithTashaK, die zo’n één miljoen abonnees heeft. Ze werd veroordeeld tot het betalen van in totaal zo’n 1,25 miljoen dollar (1,1 miljoen euro) aan Cardi B.

Tijdens de rechtszaak zeiden advocaten van de zangeres, wiens echte naam Belcalis Marlenis Almánzar is, dat Kebe “een campagne had gevoerd om de reputatie van Cardi B te beschadigen en te vernietigen bij haar fans en het consumerende publiek”.

“Vernederende uitspraken”

Cardi B beweerde dat Kebe begin 2018 begon met “vernederende en intimiderende uitspraken” te doen in haar richting en dat maar bleef doen. Op een gegeven moment beweerde de blogster zelfs dat de ster ooit als prostituee had gewerkt, hierdoor ooit herpes had opgelopen en cocaïne gebruikte. Wat volgens Cardi B allemaal vals is. De uitspraak die de emmer hoogstwaarschijnlijk deed overlopen was de suggestie dat Cardi’s dochter mogelijk ook hersenafwijkingen had opgedaan vanwege het drugsgebruik van de zangeres/rapster tijdens de zwangerschap.

De Bodak Yellow-zangeres besloot om naar de rechter te stappen en Tasha K (of Kebe) aan te klagen voor smaad en laster. De advocaten van Cardi B zeiden dat de opmerkingen en video’s op het kanaal van Kebe de zangeres “in verlegenheid brengen, vernederen en mentale angst en emotioneel leed veroorzaken”.

In een verdere rechtszaak zal worden bepaald of Kebe een aanvullende schadevergoeding moet betalen en ook nog eens de juridische kosten van Cardi B zal moeten vergoeden.

Meer
Lees meer...