‘Celebrity MasterChef’: Eerste immuniteitspin is uitgedeeld na eerste ‘lelijke’ mysterybox

De eerste immuniteitspin heeft zijn intrede gedaan in het nieuwe seizoen van Celebrity MasterChef. Na een ‘lelijke’ strijd en nog een extra opdracht met bloemkool, was het uiteindelijk Daan Alferink die de pin in ontvangst mocht nemen. De rest kijkt later deze week een eliminatie in de ogen.

De tweede week van Celebrity MasterChef is ingegaan. In de eerste aflevering van deze week kregen de kandidaten alvast een opvallende mysterybox voorgeschoteld. In die box zaten enkele vergeten en niet zo aantrekkelijke producten om mee te koken.

Uiteindelijk koos iedereen ook nog eens voor de extra box, wat het hen niet makkelijker maakte. Ze moesten met die producten namelijk een mooi bordje zien te maken, enkel dan zou de jury het gerecht proeven. De twee met de mooiste borden zouden dan weer gaan strijden voor de immuniteitspin.

Celebrity MasterChef

In het nieuwe seizoen van Celebrity MasterChef nemen opnieuw tien kandidaten het tegen elkaar op. Na de vroege exit van Gunter Lamoot in de eerste week, zitten Olga Leyers, Titus De Voogdt, Serine Ayari, Thomas Briels, Daan Alferink, Jan Van Looveren, Liesa Naert, Fatma Taspinar en Kawtar Ehlalouch nog volop in de strijd.

Zij kregen gisteren een eerste mysterybox voorgeschoteld en die werd toepasselijk meteen omgedoopt tot een ugly box. In die box zaten namelijk niet meteen de meest aantrekkelijke producten. Zo moesten de kandidaten een mooi gerechtje zien te maken met een runderhart, zwarte rijst, wilde paddenstoelen, koolraap, zeewolf en schorseneren. Daarbij kregen ze ook nog een extra kleine box. Als ze die zouden openen, moesten ze er verplicht mee koken. Iedereen ging uiteindelijk de uitdaging aan en moest dus ook nog iets doen met wulken.

Immuniteit

Uiteindelijk zou de jury slechts vier gerechten proeven, waarna er twee de strijd mochten aangaan voor de immuniteitspin. Na haar overwinning van vorige week was actrice Liesa Naert er al zeker van dat de jury haar gerecht zou proeven en uiteindelijk deelde ze het podium met Kawtar Ehlalouch, Serine Ayari en Daan Alferink.

De twee laatste konden het mooiste (en lekkerste) gerecht voorschotelen en namen het tegen elkaar op in een extra proef. Daarbij moesten ze met slechts drie ingrediënten de jury zien te overtuigen en moest de focus op de bloemkool liggen. Serine koos daarnaast voor pepers en pijpajuin, terwijl Daan voor prei en nootmuskaat koos.

Dat laatste bleek de juiste keuze, want de interieurvormgever kon de jury overtuigen met zijn ‘simpele’ soep en kreeg zo de immuniteitspin. Die kan hij op elk moment inzetten tot de halve finale.

Celebrity MasterChef Vlaanderen is elke maandag en woensdag te zien op Play4.

Meer
Lees meer...